Keskin, İddialara sert cevap verdi

GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 17:17
Keskin, İddialara sert cevap verdi

Koçarlı Belediyesi eski şirket müdürü Mehmet Keskin Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı’nın iddialarına sert cevap verdi.

Tıkla

 

31 Mart’ta yapılan Koçarlı Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Özgür Arıcı, göreve başlamasının ardından belediye ve belediye şirketlerinde yaptırdıkları inceleme ile ilgili açıklama yapmıştı.

 

Arıcı açıklamasında , Özellikle eski şirket müdürü Mehmet Keskin’i hedef alarak, “Gecesini gündüzüne katarak üç kuruş maaş için alın teri döken işçi kardeşlerim, devletin kadrolu memur çalışanları, bugün yarım maaş alırken tüyü bitmemiş yetim hakkı ve adalet üzerine siyaset yapan önceki dönem belediye başkanının en yakın adamı şirket müdürü Mehmet Keskin’in maaşı net 60.000 tl’dir. Bu maaşın hakkını verecek hangi görevleri layığıyla yerine getirmiş? 

 

Mehmet Keskin’i bir kez çalışırken gören olmuş mu? Bu hangi emeğin karşılığıydı?

 

Mehmet Keskin seçimden hemen önce toplamda 300.000 tl içerde kalan parasını alıp bugün kayıplara karışarak birde utanmadan beni işten çıkartın diye ihtar çekmiş. Maaş alamayan işçi kardeşimin alın terine çökercesine tazminatını alma derdine düşmüş.

 

Burada sizlerin huzurunda duyuruyorum şirket müdürü Mehmet Keskin 4857 sayılı kanunun 25/2 e bendi 46 kodu olan;  işçinin, işvereninin güvenini kötüye kullanma, hırsızlık yapmak ve doğruluğa uymayan davranışlarda bulunmak sebebi ile işten çıkarılmıştır. Burada yazılanların hangisinin kendisine yakıştığının takdirini değerli kamuoyuna bırakıyorum”sözlerine yer vermişti.

 

İDDİALARA SERT YANIT VERDİ

 

Başkan Arıcı’nın açıklamalarına sert yanıt veren eski şirket Müdürü Mehmet Keskin, “İspatlamayan şerefsizdir, namussuzdur. Hukuk karışışında bunun hesabını vereceksin diyerek açıklamasında şu sözlere yer verdi;  “Ben 2019 yılında sayın Nedim Kaplan tarafından şirket müdürlüğüne atandım.

 

Benden önce şirketin başkanı aynı zamanda  o zaman ki belediye başkanı olan Mutlu Öztürk tarafından yönetilirken son üç ay  seçimlere gireceği için  meclis üyesi Murat Erçetin’e şirketi devretmiş.

 

Seçimleri kazanmamızla birlikte ilk olarak şirkette ne olduğuna  baktım. Park gelirlerinin çok düşük olduğunu hatta sıfır bakiye olduğunu gördüm ve bunun sebebini sordum. Aldığım cevap toplanan para çalışan yevmiyecilere gittiğini söylediler. Sadece devir aldığımız şirkette kayıtlı olan 2018 model küba marka motorsikletle devir aldık. Şirketin mal varlığı buydu.

 

Biz seçimden sonra devir aldığımız şirketleri yönetmeye başladık ve bugün devrettiğimizde mal varlığı 17 milyon 632 bin 543 TL’dir. Biz Aydın’daki belediyelerin iktisadi teşekkülü olan şirketler arasında en karlı konumdaki şirketi yeni yönetime bıraktık. Bu nedenle de alnımız ak başımız diktir. Hesabını veremeyeceğimiz tek bir kuruş dahi yoktur.

 

Çalmadık, çaldırmadık ve bir motosikletle aldığımız şirketi araç filosuna boğduk.

 

Bununla birlikte Sayın Başkanımız Nedim Kaplan’ın talimatıyla Koçarlı halk ekmeğini kurduk. Aş evini kurduk. Hiçbir zaman boş devir aldığımız Belediye ve şirketten yakınmadık, ağlamadık.

 

Hiçbir ilçenin cesaret edip kuramadığı halk ekmeğini kurduk.

 

Mutlu Öztürk zamanından kalma borçlar nedeniyle şirkete hiçbir esnaf malzeme vermiyordu. Açtığımız halk ekmeğe un bile alamıyorduk.

 

Fabrikalarla temasa girdiğimizde vadeli un veremeyeceklerini söylediler.  Bizde aracı kurumlardan un almaya başladık. Başka fırınlara un ticareti yaptıklarını da söyleyen Abdullah Başlıkaya şirketi üzerinden aynı fabrika fiyatına 75 gün vadeli un almaya başladık. Belediyeye ait şirketleri ,kırmızı kalemden kurtardıktan sonra çek karnesi aldık. Ve 75 gün olan un vadesinin 120 güne çıkardık.

 

Bu fırının, parkların geliriyle hem çalışanların maaşlarını ve aynı zamanda 4 adet kamyon, 3 adet binek araç, 4 adet servis aracı toplam değeri 12 milyon 500 bin TL’lik araç aldık.

 

5 yıl boyunca hiçbir gün aksatmadan çalışanların maaşlarını tam yatırdık. Belediye çalışanlarımız 5 yıllık dönemimizde hiçbir zaman yarım maaş almadılar.

 

Özgür Arıcı denen şahıs; 60 bin TL  maaş alan Mehmet Keskin hangi görevi layıkıyla yerine getirdi demiş.  Sabah saat 5.00’da iş başı akşam 24.00’da çalıştığımız bütün personel bilir. Keza fırıncılık işi başlı başına zaman mefhumu gözetmeksizin büyük özveri isteyen bir iştir. Fırın işletmeciliğinde  6 saatlik bir uyku diliminin olmadığını, fırın işletmesi yapan arkadaşlar çok iyi bilir.

 

Son güncel maaşım da 60 bin lira değil 49 bin liradır. Mesai ile birlikte 60 bin TL’dir. O da 2024  yılından itibaren yani Ocak, Şubat, Mart aylarında bu şekildedir. Belediyede müdürlük yaptığım limitet şirketinde 120 çalışan, yönetimde olduğum anonim şirketinde 33 çalışan bulunmaktadır. Bunun yanında fırın ve aş evini yönettim. Aldığım maaş şartlara göre gayet normaldir. 

 

Daha yönetimine yeni geçtiği belediyedeki personelin maaşından haberi olmayan, Belediyenin avukatı ile şirketin avukatının ayrı ayrı kişiler olduğunu bilmeyen zatıaline tavsiyem, eski yönetimle sözde hesaplaşma adı altıda içi boş iftiralarla devri sabık yaratmak yerine hesabını kitabını iyi yapması, ilçeye 5 yıl Nedim Kaplan’ın en az 100’de 1’i kadar bile de olsa nasıl hizmet vereceğini öngörecek biz vizyon oluşturmaya kafa yormasıdır.

 

 

Şu da var ki Sn. Özgür Arıcı, eğer Koçarlı’da otursaydın Mehmet Keskin’in çalışıp çalışmadığını çok iyi görürdün. Hala da Koçarlı’da oturmuyorsun. Ben şirket müdürlüğüne atandığımda 3 yıl asgari ücret seviyesinde maaş aldım. Senin seçildikten sonra ağlama duvarı olarak gördüğün Belediyede 300 bin TL içeride alacak olduğum maaşı aldığımı beyan etmişsin. Benim hiçbir zaman içeride bir maaş alacağım yoktu hep zamanı da aldım, hiçbir zaman bahsettiğin gibi 3 aylık maaşımı avans olarak çekmedim.

 

Bunu ispatlamayan şerefsizdir, namussuzdur. Hukuk karışışında bunun hesabını vereceksin.

 

 Gecesini gündüzüne katan işçi kardeşlerin bir gün ne maaşları gecikti nede yarım maaş aldılar.

 

Sen önce verdiğinin o sözleri yerine getir. Hani bir adam geliyor dedin ya, hiç kimseyi işinden etmeyeceğim dedin ya. 27 bin TL maaş vereceğim dedin ya, emekliye bedava çay vereceğim dedin ya, makam arabası kullanmayacağım dedin ya, makam odasını girişe taşıyacağım dedin ya. Ha işte bir adam geliyordaki o adamı görelim. Ne kadar adammış.

 

Ben isterdim ki,  bu bahsettiğin iddiaları basın mensuplarına açıklarken belgeleriyle sunmanı beklerdim. Yarım maaş ödeyince o kadar hızını alamamışsın ki Belediyenin ayrı avukatı şirketin ayrı avukatı olduğunu bile görememişsin. Sen bu kadar acizsin.  Belediye şirketinin Ak Parti İl Başkanı olan sayın Gökhan Ökten ile hiçbir anlaşması yoktur, şirket müdürü olarak hiçbir şekilde ücret ödememişimdir.

 

Göreve gelir gelmez halk ekmeği kapattın. Yapmaya değil yıkmaya, bu ilçenin makus kaderini değiştirmeye değil, az olsun bizim olsun diyen birilerinin değirmenine oy minnetin nedeniyle su taşımaya geldiğini herkes de sen de çok iyi biliyorsun.

 

Bu halka ucuz ekmek yedirmemek için çalıştınız. Birde halk partisi olacaksınız. Aydın’da oturup da Koçarlı yönetilmez.

 

5 yıl boyunca maaşları eksiksiz ödedik. Sen arkandaki gizli güçlere teşekkür ettin ya, o senin arkandaki gizli güçler Nedim Kaplan’ın gücünden korkan aciz üç, beş Ak Partililer seçimi kaybettirdi. Sen seçimi kazanmadın. Koçarlı kaybetti.