Koçarlı’da karekodlu ve akıllı plaka devri başladı

GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ocak 2024 15:27
Koçarlı’da karekodlu ve akıllı plaka devri başladı

Motorlu taşıtlar için tescil işlemleri sonrasında verilecek olan karekodlu yeni plakalar, Koçarlı ilçesinde verilmeye başlandı.

Tıkla

 

Karekodlu ve akıllı plaka devri ile  sahte plakanın da önüne geçilmiş olacak.

 

Karekodlu ve akıllı plakalar 1 Ocak’tan itibaren  tescil edilen, satışı ve devri gerçekleştirilen bütün araçlarda kullanılmaya başlandı.

 

Yeni plakalar, trafikteki araçların daha kolay takip edilmesini sağlayacak ve sahte plaka kullanımını önemli ölçüde azaltacak. Bu yenilik, trafik güvenliğine de önemli bir katkı sağlayacak.

 

 

Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Ali Köse,  Araçlardaki plaka numarası QR kodunun, araç tanımlama sistemini yükseltmek için teknolojiden anlayan bir çözüm olduğuna vurgu yaparak, “Tescil plakaları ile ilgili yazışmaların kağıt ortamından elektronik ortama taşınarak emek ve zaman kaybının önlenmesi, basım ve denetim esnasında yapılan hataların minimuma indirilmesi, sahte plaka kaynaklı sorunların çözümlenmesi ve en önemlisi de asayiş olaylarına karışmış araçların daha kısa süre içerisinde tespit edilerek yakalanması gibi nedenlerle Emniyet Genel Müdürlüğünce plakaların kimliklendirilmesi ve veri tabanında tutulmasını sağlıyor” dedi.

 

 

Yapılan değişiklik ile  yeni plakalar karekod seri numarasına sahip şekilde işlem göreceğini kaydeden Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Ali Köse, “Bu otomasyon sistemi sayesinde üretilen her bir plakanın üretime girdiği andan, muhatabına teslim edilinceye kadar federasyonumuz çatısı altında geçen yaşam döngüsü her aşamada takip edilecek ve kayıt altına alınacaktır.

 

Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman üretildiği, hangi odaya gönderildiği vb bilgiler elektronik ve otomatik olarak üretilecek ve ilgililerin kullanımına açılacaktır. 1 Ocak itibaren kullanılmaya başlanan karekodlu plakaların şimdiden ülkemize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.