Koçarlı'da muhtarlar günlerini kutladı

GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ekim 2023 15:08
Koçarlı'da muhtarlar günlerini kutladı

Koçarlı ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısı ile tören düzenlendi.

Tıkla

 

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene muhtarların yanı sıra Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, kamu kurumu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 

Törende konuşma yapan Başkan Kırkuşu, muhtarlığın genel ve yerel sorunların ilgili kurumlara iletilmesinde köprü rolü oynadığını belirterek, “ Muhtar, mahallesinin bilgi toplama, işlem merkezi, bilgi bankası, alan hakimiyeti olan, mühür beratlı, seçilmiş, siyasi kimliği olmayan tek yapıdır.

 

Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Hak ve özgürlükleri ihmal edilmemelidir. Günümüzde mahalle sakinleri ile belediyeler ve tüm kamu kurumları arasındaki diyalog muhtarlarımız üzerinden kurulmakta ve en büyük sorumluluk ise muhtarlarımıza düşmektedir.

 

Nasıl siyasi partilerimiz demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “muhtar demokrasinin temel taşıdır” dedi.

 

BAŞKAN KAPLAN MAKAMINDA AĞIRLADI

 

19 Ekim 1829 tarihinde kurulan ve bu yıl  8.’incisi kutlanan Muhtarlar günü dolayısıyla Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan muhtarları makamında ağırladı. Tek tek muhtarları kapıda karşılayan Belediye Başkanı Kaplan, “Muhtarlarla çalışmaktan büyük zevk aldım. Muhtarların partisi yoktur. Muhtarlarımız hizmet noktasında vatandaşa eşitlik ve adalet konusunda hizmet etmişlerdir.  Vatandaşların taleplerini bizlere ve kamu kurumlarına ileterek vatandaşa hizmet noktasında destek olmuşlardır”dedi.

 

Program Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın muhtarlar onuruna düzenlediği yemekle son buldu.