Koçarlı’lı öğrencilerden TÜBİTAK’ta büyük başarı

GÜNCEL Haber Girişi : 01 Mayıs 2024 10:24
Koçarlı’lı öğrencilerden TÜBİTAK’ta büyük başarı

Denizli'de düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finallerinde Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu , Kimya alanında üçüncülük elde ederek İzmir Bölge Finalleri'nde bir başarı elde etti.

Tıkla

 

Ege bölgesinde başvuran 887 proje içinde, Aydın’dan  İzmir bölge sergisine davet edilen 4 projeden 2’sine sahip olan Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, bu projelerden biri ile Ege Bölgesi 3. lüğü kazandı. Bölge sergisinde, "Bazı Doğa Dostu Solüsyonların Gül ve Kasımpatı Kesme Çiçeklerinin Kalite ve Vazo Ömrüne Etkisi" başlıklı projeleri ile finalde en çok dikkati çeken projelerin başında yer aldı.

 

Hem ilçemizi hem Aydın ilini temsil ederek Ege bölgesi kimya dalında bölge üçüncüsü olan, Fen Bilimleri Öğretmeni Safiye Avcı danışmanlığında Gökçen Kelpetin ve Nisa Nur Ülker isimli öğrencilerimiz gurur kaynağı oldular.  

 

Okul Müdürü Mehmet Özkaya, finallerde dereceye giren öğrencileri ve öğretmenleri Safiye Avcı'yı tebrik ederek, "Her yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen,  öğrencileri bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla yürütülen bu yarışmalarda elde edilen başarının,  öğrencilerin sonraki yaşantılarına da önemli katkıları olacaktır.

 

Emeği geçen danışman öğretmenimize ve öğrencilerimizin velilerine vermiş oldukları destek ve katkılar için teşekkürlerimizi sunarız. Bu gurur verici başarıya imza atan öğrencilerimize de başarılarının devamını dileriz" dedi.