Koçarlı Şampiyon develere ev sahipliği yapacak

GÜNCEL Haber Girişi : 18 Kasım 2023 12:47
Koçarlı Şampiyon develere ev sahipliği yapacak

Koçarlı İlçesinde bu yıl 9.’uncusu düzenlenecek olan Koçarlı Geleneksel Deve Güreşi Festivali için hazırlıklar devam ediyor.

Tıkla

 

Şampiyon develere ev sahipliği yapacak olan Koçarlı’da, 3 Aralık Pazar günü Yeniköy Deve Güreşi Festival Alanında gerçekleşecek olan güreşlere, güreş severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen, önemli kültürel etkinliklerden biri olan ve deve güreşi severler için en iyi kış organizasyonu olarak bilinen deve güreşleri 3 Aralık Pazar günü Koçarlı’da renkli görüntülere sahne olacak.

 

Deve Güreşi festivali için herhangi bir aksaklık yaşanmaması dolasıyla Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatı ile tertip komitesi titiz davranıyor. Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce deve güreşi severleri Yeniköy Deve Güreşi Arenasında buluşturacak.

 

Koçarlı’da bu yıl 9’uncusu gerçekleştireceklerini ifade eden ve herkesi Deve Güreşi festivaline davet eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Yeniköy Mahallemizde bulunan Deve güreşi festival alanımızda güreşlerimizi gerçekleştireceğiz.

 

Festivalimize Ege, Marmara bölgesi başta olmak üzere Çanakkale, İzmir, Muğla ve Aydın’ın ilçelerinden  develer katılacak. Tüm deve güreşi severleri ve Koçarlılı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Aydınlıları 3 Aralık’ta yapacağımız güreşimize bekliyoruz” diye konuştu.