Koçarlı’ya 1. sınıf atık getirme merkezi kurulacak

GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ekim 2023 13:28
Koçarlı’ya 1. sınıf atık getirme merkezi kurulacak

Koçarlı Belediyesi çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuracak. Farklı sınıflarda atığın depolanacağı tesis ile atık malzemeler ekonomiye kazandırılacak.

 

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Koçarlı ilçesine 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulacak. Geri dönüşüm konusunda örnek bir çalışmaya imza atan Koçarlı Belediyesi tarafından kurulacak olan merkez, her yıl binlerce ton atığı ekonomiye yeniden kazandıracak.

 

Koçarlı’da göreve seçildiğinden bu yana hizmet odaklı yaklaşımlarıyla ilçeyi yeni yatırımlarla buluşturan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bir proje için daha kolları sıvadı. Koçarlı’da atıkların sıfırlanması için girişim başlatan Başkan Kaplan, Şahinciler Mahallesi’nde kurulacak olan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ projesiyle ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

 

FARKLI SINIFLARDA ATIK DEPOLANACAK

 

Koçarlı’nın 52 mahallesinde her gün dur durak dinlemeden yoğun bir çalışma sergilediğini kaydeden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, daha temiz bir Koçarlı için, çalışmaları kesintisiz sürdürdüklerini ifade etti. Tüm bunların yanında ‘Geri Dönüşüm’ çalışmalarının da kendileri için en önemli konu başlıklarından biri olduğunu ifade eden Başkan Kaplan, “Çevre kirliliği tüm dünyada giderek büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılamaz bir hal alan ve bu hal sebebiyle geleceğimizi tehdit eden bir mesele.

 

Çevre kirliliğinin ve tehdidinin bertaraf edilebilmesi için yapılacak en güzel çalışma ise geri dönüşüm çalışmaları. Biz de bu noktada önemli bir çalışmanın altına imza atıyor ve tüm dünyada giderek büyük bir çevre sorunu haline gelen atıkları, farklı sınıfta depolanması için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini hayata geçireceğiz” dedi.

 

“SIFIR ATIK BİLİNCİNİN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “Sıfır Atık” projesi kapsamında hayata geçecek projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Kaplan, “Bakanlığımızın destekleri ile Şahinciler Mahallemizde hayata geçecek olan “1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’“ projesiyle ilgili çalışmamıza başladık.

 

Yapılması planlanan merkez ile ilgili yerinde incelemelerde bulunduk. İlçemize kazandıracağımız merkez vesilesiyle ilçemizde sıfır atık bilincinin artmasını hedefliyoruz. Merkezimizde, vatandaşlarımız ve kurumlardan toplanacak olan plastik, kâğıt, cam, atık ilaç, metal, bitkisel yağ, atık pil ve tekstil ürünleri gibi atıkları burada geri dönüşüm tesislerine göndermek üzere depolanacak. Merkezimizi proje aşamasının ardından en kısa sürede ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.