Kredi bekleyen esnaflara şok

GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2024 09:13
Kredi bekleyen esnaflara şok

Kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin vade süreleri ve faizlerinde, 1 Nisan’da değişiklik yapıldı.

Tıkla

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, 1 Nisan itibari ile  işletme ve yatırım kredilerimiz için uygulanan faiz oranı %29,00 olarak güncellendiğini belirtti. Başkan Aşkın faiz güncellemesinin eski krediler dahil olmadığını vurguladı.

 

VADE SÜRELERİ DÜŞÜRÜLDÜ

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın yaptığı açıklamada, “Ödeme planlarımız 5 yıldan 3 yıla indirilmiş, taksit ödemeleri aylık ve  3 aylık periyotlar olarak düzenlenmiştir.

 

Kredi verilme şartları değişmiş olup, hem esnaf hem de sigortalı bir işte çalışan  ortaklara ve ortak olmak isteyenlere  kredi sağlanamamaktadır.

 


Aynı adreste ikamet edenler için meslek grubuna bakılmaksızın tek bir şahıs üst limiti uygulanacaktır. İşyeri adresi kooperatifin faaliyet alanı dışında kalan ortaklara kredi kullandırılmayacaktır. Mesleği gereği sabit bir işyeri bulunmayan esnaf gruplarında ikametgah adresi dikkate alınacaktır.

 

 Taşıt edindirme kredi vadesi 4 yıl, iş yeri edinme kredi vadesi 5 yıl olarak belirlenmiştir”dedi.