Okul Kaderine terk edildi

GÜNCEL Haber Girişi : 25 Eylül 2023 08:30
Okul Kaderine terk edildi

Koçarlı İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu adeta kaderine terk edildi.

 

Koçarlı Gündoğan mahallesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile Nisan ayında boşaltılmıştı.

 

Atatürk İlköğretim okuluna taşınarak eğitim vermeye devam eden Cumhuriyet ortaokulu aradan geçen zamanda hiçbir işlem yapılmaması velileri tedirgin etti.

 

 Yaklaşık altı aydır hiçbir çalışma yapılmayan okul adeta kaderine terk edildiği belirten veliler, “Okulumuz depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltıldı. Yaklaşık altı aydan bu yana hiçbir çalışma yapılmadı. İkili eğitim öğretim olduğu için kış ayının gelmesiyle çocuklarımız karanlıkta okula gidip karanlıkta gelecek. Okulumuz bitmiş olsaydı çocuklarımız bu sıkıntıları çekmeyecek”dediler.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN SABAHIN KÖRÜNDE VEYA GECE KARANLIĞINDA OKULA GİDİP GELMELERİNİ İSTEMİYORUZ"

 

Cumhuriyet ortaokulunun tekrar açılmasını isteyen veliler, “İkili eğitime geçilmesiyle çocuklarımızın eğitim kalitesinin düşeceğinden endişeliyiz. Çocuklarımızın sabahın köründe veya gece karanlığında okula gidip gelmelerini istemiyoruz. Sabahın köründe okula gelen çocuk kahvaltı yapmamış, uykusunu almamış, ilk bir iki ders saatinden sonra ancak kendine gelebilir. Yine öğleden sonra gelen çocuk dikkati dağılmış derse odaklanmada zorlanır. Buda çocuklarımızın başarısını ve eğitim kalitesinin düşmesine neden olabilir”şeklinde tepki gösterdiler.