10 BİN FİDE 10 DAKİKADA TÜKENDİ"> 10 BİN FİDE 10 DAKİKADA TÜKENDİ"> 10 BİN FİDE 10 DAKİKADA TÜKENDİ">

10 BİN FİDE 10 DAKİKADA TÜKENDİ

YAŞAM Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 11:53
<font color=10 BİN FİDE 10 DAKİKADA TÜKENDİ" />
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yerli Tohum Gelecektir" Projesi kapsamında başlatılan fide dağıtımları Koçarlı'da devam etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yerli Tohum Gelecektir" Projesi kapsamında başlatılan fide dağıtımları Koçarlı'da devam etti.

Tıkla

Uzun kuyrukların oluştuğu fide dağıtımında 10 bin fide 10 dakika içerisinde tükenirken, vatandaşlar fide alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Koçarlı Cumhuriyet meydanında gerçekleşen fide dağıtım töreninde Koçarlı'lılara yaklaşık 10 bin adet organik domates ve biber fidesi dağıtıldı. Fide dağıtımı için kurulan stantta vatandaşlara kendi eliyle fide dağıtan yetkililer bu proje ile yerel ürün çeşitliliğini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını dile getirdiler.

2 MİLYON FİDE TOPRAKLA BULUŞUYOR

Geçtiğimiz hafta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da Aydın merkezde Fide dağıtım törenine katılmış ve yaptığı konuşmada, "Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel tohumlarımızı, ülke tarımına kazandırmak amacındayız. Burada 70 bin adet yerel fidenin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İleri ki günlerde 17 ilçemizde toplamda 2 milyon fide dağıtılacak.  Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, her mevsim için sebzelik fide üretip vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sizlerle el ele çalışmaya devam edeceğiz" diyerek vatandaşları üretime davet etmişti.

VATANDAŞ FİDELERE AKIN ETTİ

Koçarlı Cumhuriyet meydanında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından fide dağıtılacağını duyan vatandaşlar stant önünde dakikalar öncesinden uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Fide dağıtımının başladığı sırada ise dağıtılan domates ve biber fidelerinde almak isteyen genç, yaşlı herkes adeta izdihama yol açtı. Koçarlı halkına dağıtılan yaklaşık 10 bin fide 10 dakika gibi kıs bir zamanda tükendi.

Fide dağıtımından memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.