150 yıllık yol yeniden kullanıma açılıyor

GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mart 2023 16:48
150 yıllık yol yeniden kullanıma açılıyor

Topuklu Efenin yol hamlesi köylüleri duygulandırdı.

Tıkla

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 150 yıllık yolda çalışma başlatması köylüleri duygulandırdı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Koçarlı ile Çulhalar köyü dahil yaklaşık 20 köyün 150 yıl önce ilk ulaşımını sağlayan yolda çalışma başlatıldı.

 

Vatandaşları duygulandıran yol yapımında konuşan köylüler, “Yaklaşık 150 yıllık bir yolumuz. Koçarlı’ya giderken atlar ve eşeklerle bu yolu kullanıyorduk. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yolda çalışma başlatılmış. Arkadaşlarımız ile duygulandık anılarımızı eski günlerimizi yad ettik”dediler.

 

İLK ARAÇ 1954 YILINDA GEÇTİ

 

Büyükşehir Belediyesinin çalışma başlatarak yeniden kullanıma açacağı yol çift şerit olarak parke döşemeli yapılacak. Yaklaşık 4 kilometrelik yol Çulhalar Koçarlı arasını araç ile 5 dakikaya düşürecek.

 

Nostaljik bir yol olduğuna dikkat çeken köylüler, “Yaklaşık 150 yıllık bir yol. İlçeye bağlı 20 köy bu yolu yaya olarak, at ve eşeklerle ulaşım için kullanıyordu. Zamanla köylüler kendi imkanlarıyla  yolda genişletme çalışması yaptı ve ilk araç bu yoldan 1954 yılında geçti.  Zamanla araçların çoğalmasıyla şimdi kullandığımız yol yapıldı, bu 150 yıllık yolumuz zamanla kapandı.

 

Sadece zeytin bahçelerimize giderken kullanıyorduk. Artık zeytin bahçelerimize de araçlarla gidebileceğiz.  Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu yolu tekrar aktif hale getirmek için çalışma başlatmış. Çok mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz dediler.

 

Yol, ayrıca vatandaşların doğada yürüyüşü yaparak Çulhalar mahallesine gitmesini sağlayacak.