3 bin öğrenci ve 250 öğretmen ders başı yapacak

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2019 10:35
3 bin öğrenci ve 250 öğretmen ders başı yapacak
Koçarlı’da Yaz tatilinin ardından okul öncesi, ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri dahil, yaklaşık 3 bin öğrenci ve 250 öğretmen 24 okulda 9 Eylül pazartesi ders başı yaparak yeni eğitim öğretim yılına başlayacak.

Yeni eğitim öğretim yılına kısa süre kala 3 aylık yaz tatilinin ardından gözler 2019-2020 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim öğretim dönemi takvimine çevrildi.

Tıkla


14 Haziran 2019 tarihinde okullar kapanmış ve öğrenciler aileleriyle birlikte tatil sürecine girmişti. Eylül ayına hızlı bir giriş yapacak olan öğrenciler şimdiden okul hazırlıklarına başladı.


UYUM PROGRAMI UYGULANACAK ARA TATİLLER OLACAK


MEB’in paylaştığı takvimde yer alan bilgilere göre okul öncesi, ilkokul 1. Sınıf, Ortaokul 5. Sınıf, Lise 9. Sınıf ve nakil gelen öğrenciler uyum programı çerçevesinde bu yıl okula 5-6 Eylül tarihlerinde olmak kaydıyla erken başlayacak.


Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5 inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak olan hazırlık sınıfı ve 9 uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin; eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla 05-06 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacaktır.


MEB resmi takviminde okullar bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak ve yeni sisteme göre 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, 18-22 Kasım tarihinde bir haftalık ara tatil yapacak.


Sömestr tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.


KOÇARLI DA YAKLAŞIK 3 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK


Koçarlı’da Yaz tatilinin ardından okul öncesi, ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri dahil, yaklaşık 3 bin öğrenci ve 250 öğretmen 24 okulda 9 Eylül pazartesi ders başı yaparak yeni eğitim öğretim yılına başlayacak.


Bu yıl yaklaşık 308 öğrencinin okul öncesine, 860 öğrencinin ise ilkokul birinci sınıfa başlarken, ders zili  yaklaşık 3 bin öğrenci için çalacak.


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ilçe genelinde son verilere göre 24 okul da 308 okul öncesi, 860 ilkokul, 1051 Ortaokul, 649 Lise ve mesleki eğitim olmak üzere 2 bin 868 öğrenci 241 kadrolu öğretmen ve 37 idareci ile yeni eğitim ve öğretim yılına başlanacak. Öğrencilerden 1310 kişi taşımalı eğitim ile eğitim öğretime devam edecek.


YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDE TATİL NASIL OLACAK?


Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.


Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.


Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.
























Öğretmenlerin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisine alınacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.