70 Yıllık Köprü Yeniliyor

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 15:42
70 Yıllık Köprü Yeniliyor
Koçarlı İlçesi’nde 1946 yılında inşa edilen Merkez Köprüsü bugüne kadar hiç tadilat görmemişti. Yıllara meydan okuyan köprü son yıllarda büyük tahribata uğrayarak vatandaşlar ve araç sürücüleri için tehlikeli hale geldi.

Koçarlı İlçesi’nde 1946 yılında inşa edilen Merkez Köprüsü bugüne kadar hiç tadilat görmemişti. Yıllara meydan okuyan köprü son yıllarda büyük tahribata uğrayarak vatandaşlar ve araç sürücüleri için tehlikeli hale geldi. Bu durumdan yakınan vatandaşların verdiği dilekçeyi hemen değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Şube ekipleri tarafından Koçarlı İlçesi’nin birçok mahalleyi birleştiren tarihi köprüde çalışmalara başlandı. Kısa sürede tadilatı bitirilecek olan köprü vatandaşlara hizmet etmeye devam edecek. Koçarlı İlçesi’nin Yenimahalle, Ortamahalle, Atatürk Mahallesi, Gündoğan Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallesini birbirine bağlayan Merkez Köprüsü’nde yakın zamanda oluşmaya başlayan çökmeler köprüyü kullanan vatandaşlara araç kullanıcılarına zor anlar yaşatıyordu. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşların talebi üzerine mahalle muhtarları dilekçe hazırlayarak taleplerini Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. Dilekçeyi kısa sürede değerlendiren ve Başkan Özlem Çerçioğlu’nun da onayını alan Fen İşleri Daire Başkanlığı 1946 yılından bu yana ne bir bakım ne de tadilat gören Merkez Köprüsü için harekete geçti.72 yıllık köprüde oluşan tahribatlara müdahale eden Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarını son hızla sürdürüyor.

Tıkla

Mahalle muhtarları olarak verdikleri dilekçenin bu kadar çabuk değerlendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yenimahalle Muhtarı Yahya Sarıöz, merkez de asfalt, köylerde de alt yapı ve yol çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sarıöz açıklamasını şöyle sürdürdü:”Verdiğimiz dilekçelerin sonucu bizleri çok mutlu etti. Bu köprü bizim merkezimiz. Yakın zamanlarda festivallerimiz, etkinliklerimiz olacak. Araçlarımız ve yayalarımız için köprümüz harika oluyor gerçekten. Özlem Başkanımıza teşekkür ederiz.”

Orta Mahalle Muhtarı Erkan Sakallı, çalışmayı değerlendirdi. Sakallı yaptığı açıklamada, “Köprümüz çok eskiydi. Tehlike saçıyordu, bazı çökmeler olmuştu. Vatandaşımız korkuyorlardı. Şimdi ise Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz en baştan köprümüzü yapıyorlar. Tüm Koçarlı olarak Özlem başkanımızı çok seviyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz dedi.“

Atatürk Mahalle Muhtarı Ali Zaynık da köprünün çok tahrip olduğunu, Başkan Çerçioğlu sayesinde eski güzelliğine kavuşacağını ifade etti. Zaynık, “Vatandaşımız güle güle kullansın.” Dedi. Dedelerinin anlattığına göre köprünün en son 1946 yılında yapıldığını belirten Gündoğan Mahalle Muhtarı Hanife Kırkuşu, o zamandan bu yana hiçbir şekilde tadilat yapılmadığını ifade etti. Kırkuşu, “Gerçekten yıkılma tehlikesi vardı. Özlem Başkanımızın desteğini her zaman üzerimizde hissediyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz.”

Koçarlı İlçesi’nde yaşayan esnaf ve vatandaşlar da köprüde yapılan tadilatın kullanıcılar için çok önemli olduğunun altını çizdi. Esnaf ve vatandaşlar, “Köprü daha önceden sürekli çöküyordu. Ağır tonajlı bir araç geçtiğinde sarsıntısı tüm dükkanlarımızdan hissediliyordu. Köprü sıkıntımızı dillendirdiğimizde sağolsun Özlem Başkanımız üzerinden zaman geçmeden anında müdahale etti. Eskisine göre çok sağlam ve biraz daha genişletilmiş bir köprümüz yapılıyor. Bugünün şartların da günümüzün köprüsü olacak. Alt yapısı, inşaatı çok güzel. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan çok memnunuz. Koçarlı’mıza vermiş olduğu değerden dolayı çok teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin. Koltuğundan ebediyen ayırmasın.” ifadelerini kullandı.

 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.