80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileri "Minik Tema" Gönüllüsü oldular

EĞITIM Haber Girişi : 18 Aralık 2017 12:31
80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileri
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Aydın İl Temsilciliği yönetimi tarafından, Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileri ve öğretmenlerine TEMA üyelik belgeleri törenle verildi.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Aydın İl Temsilciliği yönetimi tarafından, Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencileri ve öğretmenlerine TEMA üyelik belgeleri törenle verildi.

Tıkla

Aydın TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mehmet Özdemir  80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmen öğrenci ve velilerine çevreye olan duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti. Özdemir "Bu onurlu ve kutsal görevin gönüllü savunucuları arasında sizleri görmekten onur duyduğumu belirtmek isterim." Dedi.

Okulda düzenlenen törende öğrenci ve öğretmenlere TEMA Gönüllüsü kart ve rozeti, Renkli Düşler sınıfına "Bu sınıfın Öğrencileri Tema Gönüllüsüdür" görseli verilirken, minik öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler düzenlendi.

Törende konuşma yapan Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Mesut İşgör, Çağdaş Eğitim standartlarının, iyi eğitim görmüş bireylerin ve bilginin giderek daha büyük bir güç haline geldiği günümüzde, eğitimin bütün unsurları olarak bizlere büyük görev düşmektedir diyerek "Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak eğitim kurumlarının görevidir. Günümüzde bilgiye erişim kaynakları oldukça geniştir. Bu kaynaklara en kolay şekilde erişimi sağlamak için rehberlik edicilik görevimizin bilincindeyiz. Okulumuzun idarecisinden hizmetlisine kadar tüm çalışanları, eğitim öğretim sürecinin aksamayan bir dişlisi olmaya gönüllüdür" dedi.

ÜLKEMİZİN EN DEĞERLİ HAZİNESİ TOPRAKTIR

Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Mesut İşgör ayrıca  Minik TEMA çalışmaları kapsamında okul öğretmen ve öğrencilerinin %90'ının tema gönüllüsü olarak rozet almaya, sınıflardan ise 'Renkli Düşler' sınıfının tamamının tema gönüllüsü olarak yaprak görselini almaya hak kazandığını ifade ederek, "Bu sebeple yapacak olduğumuz etkinliklerin tamamını öğrencileri, velileri ve çevremizi bilinçlendirmek ve bir nebze de olsa hareketlendirmek için yapacağız. Ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindeyiz. Orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi ile insan kaynaklı iklim değişikliği konularında, belli bir devlet politikasının gerekli ve zorunlu olduğuna inanmaktayız. Biz de bu sürece katkı sağlamak için bu adımı atmış bulunmaktayız. 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu olarak çevreye karşı duyarlı, doğayı koruyan, geri dönüşüm bilincini kazanmış bireyler yetiştirmenin öneminin farkındalığı için de bunu minik yüreklerimize kazandırmayı amaç edinmiş bulunmaktayız. Bu hedefe ulaşmak için 'Minik Tema 'programına dahil olmaya karar verdik" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından öğretmen ve öğrencilere kart ve rozetleri takdim edilirken, Renkli Düşler Sınıfı Öğrencilerine ise hem rozetleri hem de Tema Gönüllüsüdür görseli olan yaprak görseli verildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.