ASKİ Kötü Kokulara Savaş Açtı

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2017 13:18
ASKİ Kötü Kokulara Savaş Açtı
Logar ve Izgara Temizlikleri Yapılıyor


Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, tıkanarak kötü kokuya neden olan logarları ve ızgaraları temizleme çalışmalarına başladı. İlçe merkezinde bulunan yağmursuyu ızgaraları ve kanalizasyon logarlarında biriken hafriyat, çöp atığı pis su ve diğer atıklar temizleniyor.


İlçe genelinde kötü kokuların giderilmesi için çalışma başlatan Büyükşehir ASKİ ekipleri, ilk olarak sanayi bölgesindeki kanalları açarak kepçeler yardımıyla oluşan pislikleri temizledi. Vatandaşların isteği karşısında duyarsız kalmayan ASKİ ekipleri kanalizasyonlardaki temizlik çalışmasına ilçe genelinde de devam ederek kötü kokuları gidermek için adeta savaş açtı.


Kış aylarının yaklaşması ile Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında temizlik çalışmalarına başlayan ASKİ, aynı zamanda kanallarda biriken pislikleri de temizleyerek tıkanan kanalların açılmasını sağlıyor. Bütün kanalların temizliklerinin yapılacağını belirten yetkililer vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istedi.


İlçenin birçok noktasında birbirinden farklı alanlarda faaliyet sürdüren ASKİ ekipleri, Koçarlı'nın tüm bölgelerinde bulunan mazgallarda temizlik çalışmasını yerine getireceği belirtilirken, çalışmalar kapsamında birçok noktada yenileme ve düzenleme çalışması gerçekleştiren ekipler, yapılan mazgal temizliği çalışması ile yağış anında oluşabilecek sıkıntıları gidermiş oldu.


VATANDAŞ, VATANDAŞTAN ŞİKAYETÇİ


İlçe Merkezinde logar temizleme çalışmalarının başlamasından memnun olduğunu belirten vatandaşlar, temizlik konusunda da vatandaşların ekiplere yardımcı olmasını isterken, "Logarlara atılan her türlü atık tıkanmaya neden oluyor. Sonra da kokuyor, taştı gibi şeyler söylüyoruz. Bizler ne kadar çöp atarsak ve lagımımızı atık su kanallarına boşaltırsak kanallarda tıkanmaya neden oluyor. Çalışmalarda görüyoruz ki, kanallardan pet şişeler, çöp poşetleri gibi birçok yabancı madde çıkartıyor ekipler. Aynı zamanda su giderlerinde lagım atıkları var. Vatandaş lagım çukurları doldukça atık su giderlerine gizlice pompalıyorlar, buda kokuya neden oluyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında yaşanan bu durum, şehir hayatını olumsuz etkilemekle birlikte şebekelere de zarar vermektedir. İstenmeyen manzaraların yaşanmaması için, kanalizasyon şebekesine tıkanmaya yol açabilecek katı maddelerin atılmaması gerekiyor. Bizler vatandaşlar olarak buna dikkat etmeliyiz ve bunu yapanları uyarmalıyız" dediler.


Başka bir vatandaş ise yapılan çalışmalardan memnun olduğunu dile getirerek, "Geç kalınmış bir çalışma olsa da kanalların ve kanalizasyonların  temizlenmesi halkı memnun etti. Sıcak havalar ile birlikte mazgallardan lağım kokuları geliyordu. Çok rahatsızlık verici bir koku yayılıyordu etrafa. Hem vatandaş olarak evlerimizde hem de iş yerlerimiz de bu kokudan rahatsızlık duyuyorduk. Kötü kokuların haricisince sinek ve böceklerde çoğalıyordu onlarda bizi rahatsız ediyordu. ASKİ ekiplerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sesimizi duydular ve bizi bu kötü kokudan kurtarmak için çalışmalar başlattılar" dediler.


Çalışma kapsamında tıkanan veya kötü kokuya neden olan Izgara ve logarların tamamen temizleneceği belirtildi.









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.