Aydın Valisi Aksoy, Koçarlı'da muhtarlar ile bir araya geldi

GÜNCEL Haber Girişi : 27 Nisan 2023 07:21
Aydın Valisi  Aksoy, Koçarlı'da   muhtarlar ile bir araya geldi

Muhtarların şikâyet, talep ve sıkıntılarını dinlemek üzere düzenli olarak muhtarlarla buluşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Koçarlı ilçesi mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Tıkla

 

Vali Hüseyin Aksoy Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Aksoy sözlerine, 6 Şubat 2023’te 11 ilimizde gerçekleşen büyük afette vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladı. Vali Hüseyin Aksoy, her ilden olduğu gibi Aydın’dan da yardım eli uzatıldığını, devletimizin ve milletimizin gücüyle el ele vererek bu yaraları sarmak ve en aza indirmek için büyük bir gayret gösterildiğini ifade etti.

 

 

Aydın iline deprem bölgesinden yaklaşık 23 bin kişinin geldiğini belirten Aksoy,depremzedelerin sorunlarının azaltılması konusunda büyük bir duyarlılık ortaya koyan, yardımlaşma duygusu içerisinde destek olan, katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

 

 

VALİ AKSOY: “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EN ÖNEMLİ HUSUS”

 

 

Toplantıda bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Vali Aksoy, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ve İl Jandarma Komutanlığı’nın büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek mahalle muhtarlarından beklentilerinin ise mahallelerinde şüpheli bir durum tespit ettiklerinde bunu güvenlik birimleriyle en kısa zamanda paylaşmaları olduğunu belirtti.

 

 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapıyor. Bu konuda muhtarlarımızdan ricamız gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu halde çeşitli gerekçelerle vakıflara müracaat etmeyen vatandaşlarımız varsa mutlaka Kaymakamlıklarımıza bildirmeniz. İhtiyaç sahiplerini bilmiyor ve onlara ulaşamamış isek bunda hepimizin sorumluluğu var demektir. Bu konuda muhtarlarımızın daha duyarlı olması bizler için oldukça değerli.” dedi.

 

 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Engelli Veri Bankası çalışmalarının mevcut olduğunu söyleyen Hüseyin Aksoy:“Engelli vatandaşlarımızın devletimizin sunduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla Engelli Veri Bankası sistemini oluşturduk böylece ilimizdeki bütün engelli vatandaşlarımızı tek bir kayıt sistemi içerisinde tutarak onlarla ilgili araştırma ve değerlendirmeleri yapma fırsatımız oldu.

 

 

Mahallerinizde engelli olduğu halde engelli raporu alınmamış ve kayıt altına alınmamış vatandaşlarımız var ise bu durumu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kaymakamlığımıza bildirmenizi özellikle sizlerden bekliyorum.Yine İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğümüz bir Kadın Sağlığı Eğitimi Projemiz mevcut. Bu projede 15-65 yaşındaki kadınlarımızı ilgilendiren birçok konuda eğitim vermekteyiz.” dedi.

 

 

Toplantının amacının muhtarların mahalleleriyle ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirten Vali Aksoy, muhtarlardan varsa taleplerini ve ihtiyaçlarını aktarmalarını istedi.

 

 

Gerçekleştirilen toplantı sonunda muhtarların tüm taleplerinin değerlendirileceğini belirten Vali Aksoy, toplantı sonrasında Koçarlı ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Koçarlı Belediyesini ziyaret edip, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Hüseyin Aksoy, Koçarlı Satılar mahallesinde ikamet eden şehit Mustafa Aydın’ın ailesini ziyaret etti. Atatürk mahallesinde bir vatandaşımızın evine misafir olarak vatandaşlarla sohbet etti.

 

 

Vali Aksoy yapımı devam eden cemevi inşaatı ile tamamlanma aşamasında olan Koçarlı KYK Yurdunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Koçarlı ilçesinde bulunan mevcut yurt binası blokları ve lojman binası depreme dayanıklı olmadığı için 17 Ocak 2022 tarihi itibariyle yıkılmış, yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 540 öğrenci kapasiteli yurt yapıma başlanmıştı. 15 Mayıs 2023 tarihi itibari ile geçici kabule hazır hale gelecek, 2023-2024 öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

 

 

KOÇARLI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI YENİ HİZMET BİNASINDA ZİYARET EDİLDİ

 

 

Koçarlı ilçe ziyareti kapsamında Aydın Valisi Hüseyin AKSOY, yeni hizmet binasına taşınan Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na ziyarette bulundu. Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binasının yapımı 2021 yılında tamamlanmış ve 2022 yılının başlarında İlçe Jandarma komutanlığı yeni hizmet binasına taşınmıştı.

 

 

İlçe ziyareti programında Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli eşlik etti.