Bağlılık yeminini paylaştı Türkiye’de gündem oldu

GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ekim 2023 08:38
Bağlılık yeminini paylaştı Türkiye’de gündem oldu

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Menzil şeyhine bağlılık yeminini whatsapp durumunda paylaşınca Türkiye’de gündem oldu.

Tıkla

 

Siyasetçiler, sendikalar, Barolar yaptıkları açıklamada Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak görevden alınmasını istediler.

 

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu tövbe yemini etti ve Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi şeyhlerinden Seyyid Muhammed Saki’ye bağlılığını ilan etti. Bunu da sosyal medyadan paylaştı. Veliler çocuklarını emanet ettikleri eğitimcinin paylaşımını görünce şoke oldu.

 

Koçarlı Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu'nun, yanlışlıkla paylaştığı Menzil şeyhine bağlılık yeminle ilgili paylaşımını sorunca ,“Sosyal medya beceriksizliği inşallah” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, WhatsApp listesindeki herkesin gördüğü paylaşımında, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi şeyhlerinden Seyyid Muhammed Saki'ye bağlılık ve tövbe yemini yer aldı.

 

‘Vekil ağabeylere' yönelik tarikat içi yazışmada, “Değerli vekil ağabeylerim, bütün vekil ağabeyler tövbe verirken bu şekilde tövbe versinler. Kendinizden eksiltme ve katma yapmayın” talimatı yer aldı.

 

Tövbe metni ise şöyle: “Yarabbi bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha ben yapmayacağım. Ben kabul ettim. Sultan şeyh Seyyid Muhammed Saqi hz kendime şeyh kabul ettim.”

 

"BAKANLIĞIN FERTLERİ LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ HAYATA GEÇİRMEKLE SORUMLUDUR"

 

Türkiye’de gündem olan bu skandal paylaşım üzerine CHP'li Yıldırım Kaya'dan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Aydın Valisi'ne çağrı geldi.

 

Kaya, çağrı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığının cemaat ve tarikatlar tarafından kuşatıldığı bir kez gözler önüne serildi. Aydın'ın Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılık sözü verdiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

Milli Eğitim Bakanlığının her ferdi eğitim devrimlerini geliştirmekle; laik ve bilimsel eğitimi hayata geçirmekle sorumludur. Hiçbir Milli Eğittim Müdürü tarikat ve cemaat şeyhlerine biat edemez!

 

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanlığında görev yapamaz. Derhal görevden alınmalıdır.

 

Milli Eğitim Bakanına ve Aydın Valisine çağrımdır, Menzil şeyhine biat eden, dizinin dibinde oturan; bu ilçe milli eğitim müdürünü derhal görevden alıp, gerekli soruşturmayı başlatın."

 

CHP'Lİ BÜLBÜL'DEN MENZİL'E BAĞLILIK YEMİNİ EDEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE VE BAKANA TEPKİ

 

CHP'li Süleyman Bülbül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu'nun Menzil şeyhine bağlılığını ilan etmesine tepki gösterdi.

 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın'ın Koçarlı ilçesi Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu'nun Menzil şeyhine bağlılık yemini etmesine tepki gösterdi.

 

Sözcü'nün aktardığına göre Aydın'ın Koçarlı ilçesi Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılık sözü verdiği yeminini yanlışlıkla WhatsApp durumunda paylaştı ve herkesten bu yemini etmesini istedi.

 

Arıkoğlu, paylaşımı yanlışlıkla yaptığını ifade ederek, “Sosyal medya beceriksizliği diyelim inşallah” ifadelerini kullandı.

 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Arıkoğlu'nun bu ifadelerine tepki gösterdi.

 

"DERHAL İŞLEM BAŞLATILMALI"

 

CHP'li Bülbül, Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek şöyle dedi: "İktidarın eğitim politikalarının sonucu eğitim sistemi tarikat ve şeyh severlere teslim edildi. Geleceğimiz olan gençlerimizi bu zihniyetlere teslim etmeyeceğiz! Aydın Milli Eğitim İl Müdürü,MEB ne iş yapar? Bu kişi hakkında derhal işlem başlatılmalıdır."

 

AYDIN BAROSU’NDAN MEB’E SORUŞTURMA ÇAĞRISI

 

Aydın Barosu, Menzil şeyhine bağlılık yeminini sosyal medyada ilan eden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda müdüre yönelik soruşturma başlatılması ve görevinden el çektirmesi istendi.

 

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi şeyhlerinden Seyyid Muhammed Saki’ye bağlılığını ilan etmesi Aydın’da gündeme oturdu. Skandalla ilgili Arıkoğlu’nun 'Menzil' paylaşımına yönelik soruya, “Sosyal medya beceriksizliği” yanıtını vermesi şaşkınlıkla karşılandı.

 

Aydın Barosu, yaşananlarla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu. Çocukların köhne zihniyete teslim edilmeyeceği dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Devletinizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz” şeklinde 30 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu konuşmasında ifade ettiği bu söylemi ilkeyi yıkmaya, kurumsal yapıyı bozmaya yeltenen tarikat, cemiyet ve şeyhlerin başarısızlıkla sonuçlanan girişimlerini yurttaşlarımız yakın tarihimizde tüm acı sonuçları yaşamıştır. Milli Eğitim Müdürü olarak geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitimlerini yönlendirecek, sorunlarını çözecek daha iyi bir gelecek kurulmasında etkin bir sorumluluk üstlenecek olan bu kişinin hiçbir şüpheye yer verilmeyecek şekilde şeyhe bağlılığını ifade etmesi ve hatta bunu yayınlaması kabul edilemez bir durumdur.”

 

MEB’İ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

 

Açıklamada sürecin takipçisi olunacağının altı çizilerek, “Laik, sosyal, hukuk devleti ilkesinin her zaman en güçlü savunucuları arasında Cumhuriyetimiz ile birlikte bu sene 100. yılını kutlayan Aydın Barosu olarak Milli Eğitim Bakanlığını Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürüne yönelik soruşturma başlatma ve görevinden el çektirmesi için göreve çağırıyor ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.