Başkan İstek, “Esnaf Dereye Baktıkça Artık Ne Diyor Bilemiyoruz”

GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ocak 2022 11:49
Başkan İstek, “Esnaf Dereye Baktıkça Artık Ne Diyor Bilemiyoruz”

İyi Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, Kocababa deresine döşenen mermerlere tepki gösterdi.

Tıkla

 

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Kocababa Deresi Islah çalışmaların ardından döşenen mermerlere tepkilere neden oldu.

 

İyi Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek ve Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci mermer döşenen Kocababa deresine gelerek tepki gösterdi.

 

Başkan İstek yaptığı açıklamada, “Derenin içerisine mermer kaplamak kimin fikri, nerden çıktı, nasıl bir zihniyet bilmiyorum. Birilerine para kazandırmak  amacıyla mı yapıldı bilemiyoruz diyerek şöyle devam etti; “İki yıldır yaşadığımız krizde en çok etkilenen kesimlerden bir tanesi esnaflarımız.

 

Özellikle Koçarlı’da yurdun kapalı olması nedeniyle esnaflar sıkıntıdayken, çarşının içinden geçen derenin içine mermer  döşenmesine esnaflar çok büyük tepki göstermektedir. Esnaf dereye baktıkça artık ne diyor bilemiyoruz. Bu yoklukta, bu sıkıntıda ülkede bir kriz ortamı var. Mazotu 6,5 liradan alıyorduk şimdi 13 Lira. 1 yıl geçmeden mazot 2 katın üzerine çıkmış.

 

Bizde dereyi mermerle kaplıyoruz. Dünya’da bir örneği yoktur. Herhalde Dünya’nın en zengin ülkesi böyle bir şey yapmaz. Derenin içerisine mermer kaplamak kimin fikri, nerden çıktı, nasıl bir zihniyet bilmiyorum.

 

Birilerine para kazandırmak  amacıyla mı yapıldı bilemiyoruz. Derenin içine mermer yapacak kadar bu ülkenin parası varsa bu esnafa 2 yıldır niye işkence yapıyor.  Niye esnafa kapat dükkanı ben sana bakarım demedi”dedi.