Başkan Öztürk "Siyasilerden fazla siyaset yapılıyor"

SİYASET Haber Girişi : 12 Haziran 2017 10:13
Başkan Öztürk
Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, bürokrasilerden dolayı işlerin yavaş işlediğini vurgulayarak, "Bürokrasilerden dolayı siyasetçilerden fazla siyaset yapılıyor" dedi.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Koçarlı Habere yaptığı açıklamada, Koçarlı'da En büyük sancının bürokrasiler olduğunu söyledi.

Tıkla

Başkan Öztürk, 2015 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yazı ile yer tahsisi istediklerini aradan geçen 2 yıla rağmen ne bir cevap geldiğini, ne de tekrardan istekte bulunduklarında bizim gönderdiğimiz yazının kendilerine gelmediğini iddia ettiklerini ifade etti.

BİLİM MERKEZİ YAPMAK İÇİN İSTEDİK

Koçarlı Belediye Başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 14.12.2015 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazdıklarını, yazı da Kasaplar'da bulunan Akıllı köyün yanında atıl vaziyette tutulan okulu kendilerine tahsis etmelerini istediklerini ve orasını çocuklar için bilim merkezi yapmak istediklerini ifade ederek, "2015 yılında gönderdiğimiz yazıdan hiçbir cevap gelmiyor. Kökünü istemiyoruz zaten, bize kullanma tahsisini verin o okulu derleyip toparlayalım, boyasını, çatısını yapalım burada bir bilim merkezi yapalım diyoruz. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Müdürlüğünü arıyoruz ve biz de böyle bir yazınız yok hiç gelmedi cevabını alıyoruz. Aradan 2 yıl geçmiş. Biz de yeniden yazalım diyoruz. Tekrar talep yazısı yazıyoruz. Bu sefer bizden imar durum belgesi, imar planı, kadastro çapı, akreditasyon krokisi varsa bilgilerinin gönderilmesini talep ediyor. Bu kullanılmayan okulu Belediye olarak biz istiyoruz. Buraya imarlık bir şey veya buraya inşaat yapmayacağız. Mevcut binanın çatısını onararak boyasını yaparak Bilim merkezi yapacağız. Bizim isteğimizle bize gelen cevap arasında o kadar terslik var ki. Biz sadece kullanma tahsisini istiyoruz" dedi.

"ATIL VAZİYETTE DURACAKSA VERİLSİN"

Atıl vaziyette duran bir binanın çürümeye terk edildiğini de ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Sayın Valimiz Koçarlıya geldiğinde ne dedi. Bu tür sorunları çözün dedi. İlla bize değil kullanmak isteyen sivil toplum kuruluşu da olsa atıl vaziyette duracaksa verilsin. Verilmezse ne olacak okul çürüyüp gidiyor. Biz orada bugüne kadar bir bilim merkezi yapsaydık kötümü olurdu? Benim anlamadığım bir yazı gönderiliyorsa bu yazı nasıl bulunmaz. Burada yine söylüyorum he zaman söyleyeceğim. Bürokrasilerden dolayı siyasetçilerden fazla siyaset yapılıyor. Hele ki Koçarlı'da en büyük sancı budur. Bürokrasiye baktığın zaman siyasetçiden fazla siyasetçi var. Burada amaç işi ertelemek, engellemektir. Kimse kusura bakmasın kim engellerse engellesin, orada olmazsa başka yerde yaparız" dedi.

BİZ 4 DUVARI ÇEVİRİR YİNE YAPARIZ

Amaçlarının kullanılmayan mevcut binaların kullanılması olduğunun altını çizen Başkan Öztürk, "Binalar atıl kalmasın bir amaç için hizmet versin. Biz orada 4 duvarı çevirir yine yaparız. Ama biz bina eskimesin harabeye dönmesin, bakım yapılıp kullanılsın istiyoruz. Kökünü götürmeyeceğiz. Onlar atıl vaziyette okulu vermemek için engel çıkarıyorsa, biz gider başka yerde yeni bina yaparız. Bu okulu o köylüler yaptı. O köyde 70 yaşında yaşayan teyzenin bile emeği vardır. Atıl vaziyette çürüyüp gideceğine o insanların anıları yaşar" diye konuştu.



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.