Başkan Yaman’dan, Esnafa destek çağrısı

GÜNCEL Haber Girişi : 14 Kasım 2022 16:17
Başkan Yaman’dan, Esnafa destek çağrısı

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Tıkla

 

Ziyarette bir araya geldiği esnafların sorun ve taleplerini dinleyip, kendilerine "En doğru alışveriş esnaftan alışveriş" afişinden dağıtan Yaman, "Her türlü ürünü satan zincir marketlerin her yere şube açmasına karşıyız. Bu tür işletmelerle rekabet şartlarımızın eşitlenmesi noktasında çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.

 

Aydın’da 82 oda ve yaklaşık 50 bin esnafın bağlı olduğu Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ( AYESOB), zincir marketlere savaş açtı.

 

Vatandaşların ihtiyaç duyduğu ekmekten ete kadar neredeyse her türlü ürünü satarak, yerel esnafın gelir kaybı yaşamasına neden olan zincir marketlere karşı AYESOB, "En doğru alışveriş esnaftan alışveriş" isimli kampanyasını hayata geçirdi.

 

AYESOB’un halkın yerel esnaftan alışveriş yapması için başlattığı kampanyaya, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan da destek geldi. AYESOB'un hazırlattığı kampanya afişlerini esnaflara dağıtan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, bir araya geldiği esnafların sorun ve taleplerini de dinledi. Başkan Yaman’a Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan eşlik etti.

 

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’miz, ‘En doğru alışveriş esnaftan alışveriş’ ismiyle bir proje başlattı. Bu projeyi diğer odalarımız olduğu gibi biz de destekliyoruz. Proje kapsamında esnaflarımızı ziyaret ederek, kendilerine afiş dağıttık. Sağ olsun esnaflarımız, afişleri dükkanlarına astı.

 

Bizim amacımız sadece vatandaşlarımızda değil, yetkililerde de bir farkındalık oluşturmak. Vatandaşımız, alışveriş yaparak, elinden geldiğince esnafımıza sahip çıkıyor. Esnaf camiası olarak, vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Afişlerimizi, vatandaşlarımızın yanı sıra yetkililerimizin de görmesini istiyoruz.

 

Çünkü zincir marketler ve diğer büyük işletmelerle rekabet etmemiz gün geçtikçe zorlaştı. Her türlü ürünü satan zincir marketlerin her yere şube açmasına karşıyız. Bu tür işletmelerle rekabet şartlarımızın eşitlenmesi noktasında çalışma yapılmasını bekliyoruz” dedi.