Bedensel Engelli Tayfun'un Okuma Azmi

EĞITIM Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 13:35
Bedensel Engelli Tayfun'un Okuma Azmi
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşayan bedensel engelli 16 yaşındaki Tayfun Taşıyıcı, mahalle muhtarı sayesinde evde eğitim görerek okuma yazma öğreniyor.

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşayan bedensel engelli 16 yaşındaki Tayfun Taşıyıcı, mahalle muhtarı sayesinde evde eğitim görerek okuma yazma öğreniyor.

Tıkla

Koçarlı merkez Gündoğan mahallesine yeni taşınarak kayıt yaptıran ailenin engelli çocuğu olduğunu öğrenen Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, engelli çocuğun okuma yazma bilmediğini ve bugüne kadar kimsenin okuma yazma öğretmek için çaba sarf etmediğini öğrenerek harekete geçti.

HALK EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRETMEN TAHSİS ETTİ

Bedensel engelli Tayfun'unda okuma yazma öğrenmeyi çok istediğini de öğrenen Mahalle Muhtarı Hanife Kırkuşu, bunun üzerine vakit kaybetmeden harekete geçerek konuyu Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile görüştü. Olumlu geçen görüşme sonunda Halk Eğitim Merkezi Engelli Tayfun'un eğitimi için Dedeköy İlkokulu sınıf öğretmenlerinden İsmail Çiftçi'yi görevlendirdi. Geçtiğiz mart ayında başlayan eğitimlerde İsmail öğretmen Tayfun'a okuma yazmayı öğretirken, Tayfun azmi ise herkesi mutlu ediyor.

ENGELİ KALDIRDIK YETER Kİ YÜZLER GÜLSÜN

Engeli kaldırdık, yeter ki yüzler gülsün diyerek 16 yaşındaki Tayfun'un okuma yazma eğitimini üstlenen Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Kılıçaslanoğlu, Bedensel engelli 16 yaşındaki Tayfun Taşıyıcı'nın, engellinin küçük yaşlarda havale geçirdikten sonra, bedensel engelli olarak kaldığını ifade ederek, "Gündoğan Mahalle muhtarımız Hanife Aksoy Kırkuşu'nun talebi üzerine engelli kardeşimiz Tayfun Taşıyıcı'nın evinde okuma yazma kursumuzu açtık. İlk defa okuma yazmayı bu yıl öğreniyor. Haftada 1 gün Aydın merkeze rehabilitasyon merkezine gidiyor. Bizde okuma yazma eğitimini İsmail Çiftçi öğretmenimiz ile birlikte yapıyoruz" dedi.

EN ANLAMLI ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Bedensel Engelli Tayfun'un okuma yazmayı öğrenmesine vesile olan Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Aksoy Kırkuşu, Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Kılıçaslanoğlu ve Dedeköy İlkokulu sınıf öğretmenlerinden İsmail Çiftçi, Tayfun'u evinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, ziyarette yaptığı konuşmada bu konudaki hassasiyeti için Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederek Tayfun artık evde eğitim görüyor. Talebimize karşılık verdikleri için Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenimiz İsmail Çiftçi beye teşekkür ediyoruz. Mart ayı içerisinde dersler başladı. Çocuğumuz bedensel engelli olduğu için hep parmaklarının üzerinde yürümüş. Bu yüzden de parmaklarda eğrilik var. Kalem tutmakta bir nebze de olsa zorlanıyormuş. Ama inanıyoruz ki bunu da zamanla aşacak. Biz Halk eğitim merkezimiz ve saygıdeğer hocamız İsmail Çiftçi ile Tayfun'umuzu okuma ve yazma öğretmeye niyetliyiz. Onu kazanmaya çalışıyoruz" dedi.  

ÖĞRENDİ VE HAREKETE GEÇTİ

Mahalle Muhtarı Hanife Kırkuşu, Tayfun'u ilk gördüğünde eğitim durumunu merak edip sorduğunu ve okuma yazma bilmediğini öğrendiğinde hemen harekete geçtiğini ifade ederek, "Mahallemize yeni taşınan bir aile. Ailenin taşınmasının ardından çocuğun durumunu gördüm ve babaannesi ile konuştum. Tayfun babaannesi ile yapıyor. Okuma yazma bilmediğini ve Tayfun'un okuma yazma öğrenmeyi çok istediğini öğrendim. Babaanne ile bu görüşmemin ardından Koçarlı Halk Eğitim Merkezi ile görüşerek durumu anlattım ve öğretmen talep ettim. Halk Eğitim Merkezimiz ise hiç vakit kaybetmeyerek Tayfun'a okuma yazma öğretmek için harekete geçti. Aile ile tekrar görüşerek Tayfun'un artık okuma yazma öğreneceği müjdesini verdik. Tayfun'a okuma yazma öğretecek olan Dedeköy İlkokulu Sınıf öğretmeni İsmail Çiftçi öğretmenimizle de günleri ayarlayarak kurslarımıza başladık. İsmail öğretmenin azmi ve Tayfun'un okuma yazma öğrenme hevesi de birleşince kısa sürede yol kat edilmeye başlandı. Tayfun kısa süre içerisinde harfleri daha sonra heceleri neredeyse öğrendi. Ümit ediyoruz ki yine kısa bir sürede de tam anlamıyla okuma yazmayı öğrenerek eğitimine daha iyi bir şekilde devam edebilecek. Tayfun, Babaannesi Fatma Ancı ile yaşıyor ve babaannesi bakıyor çocuğumuza, tüm bakımını babaannesi yapıyor. Kendisine de azminden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Küçük yaşlarda geçirdiği rahatsızlıktan sonra bedensel engelli olarak hayatına devam eden ve haftada bir defa rehabilitasyon merkezi harici hiçbir eğitim görmeyen 16 yaşındaki Tayfun Taşıyıcı, kendilerine okuma yazmayı öğrenme fırsatı veren herkese teşekkür ettiğini söyleyerek "ben okuma yazmayı öğreneceğim. Bunu çok istiyorum. Okuyacağım ve büyüyünce de öğretmen olmak istiyorum. İnşallah bu isteğim olur. Bende benim gibi çocuklara eğitim vermek istiyorum" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.