Belediyeyi Beklemeden Kendileri Yaptılar

GÜNDEMHaber Girişi : 20 Kasım 2017 12:20
Belediyeyi Beklemeden Kendileri Yaptılar
Belediyeyi Beklemeden Kendileri Yaptılar


Tıkla

Koçarlı Caferler mahallesinde bozulan yollarını yaptırmak için Belediyeye başvuran vatandaşlar, kendilerine sıra gelmesini beklemeden kendi yollarını kendileri yaptılar.


Caferler mahallesi içerisinde bozulan yollar mahalle sakinlerini bezdirirken, el arabası, kürek ve kazmayı eline alan vatandaşlar Belediye ekiplerini beklemeyerek kendi işlerini kendileri gördüler. Bozuk yolu el birliğiyle onaran mahalle sakinlerini birlikten kuvvet doğar sözünü kanıtlamış oldular.


YAĞMUR BOZDU VATANDAŞ YAPTI


Vatandaşlar yağan yağmurlar ile bozulan Caferler mahallesindeki sokağın yolunu beton dökerek örnek bir davranış sergiledi. Çamur içerisinde ki yollarının düzenlenmesi için imece usulü işe koyulan mahalleli,yolu yapmak için kolları sıvadı ve kısa zamanda yolu kendi imkanlarıyla tamamladı.


Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada "Sokağımızdaki yol yağmurlar ve çeşitli nedenlerden dolayı bozuldu. Belediyeye konu ile ilgili bilgi verdik ve yapılmasını talep ettik. Yolumuzun yapılması için bekledik  ancak bizim mahalleye sıra gelmeyince yolumuz daha fazla zara görmeden kendi imkanlarımız ile tamamlamak istedik ve işe koyulduk. Mahalleli olarak kazma kürekleri alarak bozulan yola beton dökerek düzelttik. Belediyenin işini kendimiz yapmış olduk. Kendi kendimize hizmet ettik. Yol yapım işlerinin işçiliğini mahalle halkı olarak ta bizzat kendimiz yaptık. Artık rahat bir şekilde gidip geleceğimiz bir yolumuz var" dedi.


MAHALLELER ARASINDA AYRIM MI YAPILIYOR?


Öte yandan bu duruma tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ise, mahalleler arasındaki bu ayırıma anlam veremediklerini ifade ederek, "Bazı mahallelere gereğinden fazla itina gösterilirken bizim gibi bazı mahalleler ise göz ardı ediliyor. Yetkiler herkese aynı mesafede davransınlar" şeklinde konuştular.









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.