Bizim Akıllı Köyden Ne Eksiğimiz Var

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2017 11:31
Bizim Akıllı Köyden Ne Eksiğimiz Var
Koçarlı Yeni mahalle sakinlerinin Koçarlı Belediyesinden mahallelerinde bulunan caddeye araçların hızlı geçişini önlemek için uzun zamandan beri istediği hız kesicilerin ilçe merkezine yapılamayıp Kasaplar mahallesine yapılması tepkilere yol açtı.


Bu isteklerini her seferinde dile getiren ancak hiçbir sonuç alamayan mahalle sakinleri ve mahalle esnafı, geçtiğimiz hafta Kasaplar mahallesinde bulunan Akıllıköy yollarına ve mahallenin farkı yollarına hız kesici kasislerin yapıldığını öğrenince "Bizi neden yok sayıyorlar? Biz Koçarlı halkı değil miyiz? Akıllı Köy için yapılıyor da bizim için neden yapılmıyor?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Tıkla


2 YILDIR KASİS İSTİYORLAR


Yaklaşık 2 yıl gibi Uzun bir zamandan bu yana mahalle sakinleri ve esnaflar mahallelerindeki ana cadde olan Park caddesinde araçların çok hız yaptığını, bu nedenle yayaları ve diğer araçları tehlikeye düşürmesinden dolayı cadde üzerine hız kesici kasis yapılması için başvurularının dikkate alınmadığını dile getirdiler.


Yeni mahalle sakinleri, park caddesi üzerinde belirli noktalarda hız kesiciler olmadığı için araçların yüksek hız yaptığını, Büyükşehir belediyesine ait toplu ulaşım araçlarının, motosikletlerin ve bazı sürücülerin hız sınırına uymadığını söyleyerek "Yolun eğilimli olması nedeni ile araçlar hız yapıyor. Her gün kaza tehlikesi atlatıyoruz. Yeni yol yapıldıktan buyana cadde üzerine hız kesici istiyoruz ama bu talebimiz yerine getirilmiyor" dediler.


İMZA KAMPANYASI DA SONUÇ VERMEDİ


Daha önceki aylarda mahalle olarak park caddesi üzerine hız kesici yapılaması ile ilgili imza kampanyası da başlattıklarını ancak imza kampanyasından da bir sonuç elde edemediklerini belirten Yeni Mahalle Park caddesi sakinleri "Topladığımız imzaları gerekli yerlere teslim ettik. Birçok kez yetkili mercilere başvurduk ama bir netice alamadık. Yol eğimli olduğu için karşıdan karşıya geçerken hızlı geçen araçlar yüzünden tehlike atlatmaktayız. Ayrıca gerçekleşen hatalı parklar yüzünden de sıkıntı yaşıyoruz" diyerek sorunlarına çözüm bulunması istediler.


"KASAPLAR'DA AKILLI KÖY İSTEYİNCE HEMEN YAPILIYOR"


Koçarlı Yeni mahalle sakinlerinin Koçarlı Belediyesinden mahallelerinde bulunan caddeye araçların hızlı geçişini önlemek için uzun zamandan beri istediği hız kesicilerin ilçe merkezine yapılamayıp Kasaplar mahallesine yapılması tepkilere yol açtı.


Bu isteklerini her seferinde dile getiren ancak hiçbir sonuç alamayan mahalle sakinleri ve mahalle esnafı, geçtiğimiz hafta Kasaplar mahallesinde bulunan Akıllı köy yollarına ve mahallenin farklı yollarına hız kesici kasislerin yapıldığını öğrenince "Kasaplar mahallesinde Akıllı Köy isteyince hemen yapılıyor. Bizi neden yok sayıyorlar? Biz Koçarlı halkı değil miyiz? Akıllı Köy için yapılıyor da bizim için neden yapılmıyor, burada yaşayanları neden görmüyorlar ve isteklerini yerine getirmiyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.


GAZETE SAYFALARINA TAŞINDI


Geçtiğimiz aylarda konuyu haber yaparak duyuran Koçarlı Haber vatandaşın sesi olmuş ancak yetkililer vatandaşı dikkate almamasının ardından, vatandaşta halen daha bir çalışma yapılmamasının nedenlerini soruşturmaya başladı. Vatandaş istiyor ama yetkililer yapmıyor diyerek, konunun sorumlularına seslenen mahalle sakinleri "Kasaplar ve akıllı köy istiyor belediye yapıyor. Ama bize gelince yapılmıyor. Bu mu adalet, biz buranın vatandaşı değil miyiz? Bu cadde üzerinde bir kaza yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak. Çok şey istemiyoruz. Sadece 4 veya 5 tane hız kesici kasis yapılsın ve vatandaşta, yayalarda rahat bir nefes alsın. Neredeyse her gün birçok kaza atlatıyor bu caddede ama bu durumun görmezlikten gelinmesi mahalleli olarak bizi de çileden çıkarmış durumda" yetkililere sesleniyorlar.


YOL BÜYÜKŞEHİR'E AİTSE BÜYÜKŞEHİR'E İLETİN


Bizim dilimizde söylemekten tüy bitti diyen vatandaşlar, "Yol yapıldığından beri hız kesici kasis talebimizi her seferinde dile getirdik ama hiçbir şekilde dönüş olmadı, yapılmadı da. Yol Büyükşehir'e ait gibi bir takım mazeretler söylüyorlar bize. İyi tamam hoş Büyükşehir'e aitse vatandaşın istediğini, sıkıntısını Büyükşehir'e iletin ki Büyükşehir'de yapsın. 450 bin metrekare, 150 kilometre yolu Büyükşehir ile birlikte Koçarlı Belediyesi yapıyor da, 5 metrelik hız kesici kasisi yapamayacaklar mı?" dediler.


BÜYÜKŞEHİR BİZİ MAĞDUR ETTİ


Mahalle sakinlerinden bir vatandaş sorunun yetkililer tarafından çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "Buraya hız kesmek için ne yapılması gerekiyorsa, şerit mi konulacak, plastik hız kesicimi konulacak ne gerekiyorsa yapılması lazım. Burada arabalar mobiletler neredeyse ralli yolu gibi kullanıyorlar bu yolu. Biz bundan şikayetçiyiz, bunun yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu yolu yaptı ama hız kesicileri yapmayarak bizleri mağdur etti" dedi.

Mahalle esnafları ise "Burada araçlar çok süratli geçiyor ve insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Buradan genci, yaşlısı, çoluk çocuk herkes geçiyor. Bir takım kazalar yaşandı ve hız kesiciler yapılmaz ise yaşanmaya da devam edecek. Herkes bundan şikayetçi" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.


BİRİLERİNİN ZARAR GÖRMESİ Mİ GEREKİYOR?


Bir başka vatandaş ise "Biz hız kesicilerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak konuyla ilgili gerekli yerlere başvurmamıza rağmen sonuç çıkmadı. Hiçbir aracın herhangi bir aksamı insan canından önemli değil. Başka yerlerde bu hız kesiciler uygulanırken park caddesi gibi bir yerde olmasından daha doğal ne olabilir. Buraya acilen setlerin yapılması gerektiğini tüm mahalleli söylüyor. Buraya set yapılması için imza kampanyası da yapıldı yine bir sonuç çıkmadı. İlla birilerinin zarar görmesi veya allah korusun ölmesi mi gerekiyor.  Sürücüler yayalara aldırış etmeden son suret araçlarını kullanıyorlar. Bu konuda çok rahatsız olduk. Çocuklar açısından büyük risk arz ediyor. Sonuçta yollarda karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar zor durumda kalıyorlar. Yetkililer bu konunun biran evvel üzerine düşerlerse yaşanan bu sıkıntı böylelikle giderilmiş olacak. Bu tür vakalar engellenmesi için park caddesine hız kesici kasis yapılması konusunu mahalleli olarak talep etmekteyiz. Daha fazla kaza olayların olmamasını can güvenliğimiz açısından acilen kasis yapılmasını istiyoruz" dedi.


Cemal YILDIRIM  /  Şener ALEVCİ







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.