Bugün Son Gün

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ağustos 2017 09:18
Bugün Son Gün
Koçarlı'da bu yıl Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'ndan sertifika alan usta eller kurban kesecek
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Kurban Bayramı'nda ticari amaçlı kurban kesim elemanı olarak görev almak isteyen vatandaşlar için vereceği Kurban Kesim Kursu'na başvurular içinbugün son gün.
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi  tarafından Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açılan Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'nda kursiyerlere kurban kesimi öğretilecek. 21 Ağustos yani bugün mesai bitimine kadar başvurular alınırken kurslar 22-23-24 Ağustos Tarihlerinde gerçekleşecek. Açılacak olan kursta kurban kesmek isteyenler, teorik ve uygulamalı olmak üzere eğitimden geçirilecek. kurban kesimiyle ilgili teorik eğitimi alacak kursiyerler, ayrıca alanlarında uzman eğitmenlerden kurban kesimiyle tüm detayları öğrenecekler. Kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirilecekler.

 KOÇARLI'DA BİR İLK!

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda kurs açmayı ilke edinen Halk Eğitim Merkezi 22,23,24 Ağustos Tarihlerinde gerçekleşecek kurs ile vatandaşların islami usullere göre,hijyen kurallarına ve acemi kasaplığa son verecek tekniklerle kurban kesmeyi öğrenecek. 

KURBANLAR USTA ELLERE EMANET

Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'nda teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçecek kursiyerler, profesyonel eğitmenler tarafından kurban kesim öncesi muayene, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. 
Kurban kesiminin tüm inceliklerini uzmanlardan öğrenecek kursiyerler, acemi kasapları yok denecek kadar azaltacak.
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursuna katılmak isteyenler Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne başvurarak gerekli bilgileri alabilecekler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.