Buralar kimsenin babasının malı değildir

GÜNCEL Haber Girişi : 28 Aralık 2022 16:23
Buralar kimsenin babasının malı değildir

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, 17 Ocak'ta yapılacak olağan genel kurulda, görevine yeniden talip olduğunu açıkladı.

Tıkla

 

Kooperatiften kredi kullanmak isteyen tüm esnaf ve sanatkarlara yardımcı olduklarını belirten Başkan Aşkın, "5 yılda ortak sayımızı 380’den 800’e, verdiğimiz kredi miktarını da 14 milyon liradan 130 milyon liraya çıkardık” dedi.

 

Aydın’ın Koçarlı ilçesinin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni, seçim heyecanı sardı. 17 Ocak’ta olağan genel kurula gitmeye hazırlanan 800 ortaklı kooperatifte, mevcut Başkan İlker Aşkın, görevine yeniden aday olduğunu açıkladı. Aşkın, 5 yıldır başkanlık görevini sürdürdüğünü belirterek, “Biz, görevi devraldığımızda kooperatifimizin ortak sayısı 380’di, verdiği kredi miktarı da 14 milyon liraydı.

 

Yönetim olarak, her esnaf ve sanatkarımıza, eşit bir şekilde davranacağımıza söz vermiştik. Bunun gereği olarak kooperatifimize kredi kullanmak için gelen tüm esnaf ve sanatkarlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olduk. Bunun en güzel göstergesi, 5 yılda ortak sayımızı 800’e, verdiğimiz kredi miktarını da 130 milyon liraya çıkarmamız oldu. Ayrıca hiçbir esnafımızı da icraya vermedik, malından ve mülkünden etmedik. Bizim amacımız, esnafı ile birlikte büyüyen kooperatif olmaktır. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz” dedi.

 

“BİZ ESNAFIMIZLA VARIZ”

 

Zor durumda olan esnaflara yardım etmeyi kendilerine görev bildiklerini anlatan Başkan Aşkın, “Bizim görevimiz, sadece esnafımıza kredi vermek değildir. İş yeri zarar gören, hastalanan ve benzeri nedenlerle zor durumda olan esnaflarımıza imkanlarımız ölçüsünde destek oluyoruz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz esnafımızla varız, böyle de olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“YASANIN VERDİĞİ İMKANDIR”

 

Koçarlı’nın dışından esnafların kooperatiften kredi kullandığı iddiasının gerçeğini yansıtmadığını dile getiren Başkan Aşkın, “Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından, kooperatifimizden kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlarımızın ya iş yeri ya da ikametgah adresi ilçemizde olması zorunluluğu getirilmiştir. Bu, bizim değil, yasanın verdiği imkandır. İşyeri ya da ikametgahı ilçemizde olan her esnaf, kredi imkanından yararlanabilir” şeklinde konuştu.

 

“KİMSEDEN TARİH GİZLEDİĞİMİZ YOK”

 

Başkan Aşkın, normal şartlarda görev süresinin dolmasına 1,5 yıl olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Ana sözleşmede yapılacak değişiklikler nedeniyle genel merkezimiz, seçimli genel kurula gitme kararı aldı. Bu kapsamda Türkiye genelindeki bütün kooperatiflerde seçim hazırlığı yapılmaya başlandı. Seçim kararını biz almadık. Seçim tarihini de biz değil, bölge birliğimiz belirliyor. Biz, onlardan tarih almadan, ortaklarımıza şu tarihte seçim yapacağız diyemeyiz. Kimseden tarih gizlediğimiz yok.”

 

“BURALAR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR”

 

Kooperatif ve odaların esnaf ve sanatkarlara katkı sağlamak amacıyla kurulduğunun altını çizen Başkan Aşkın, “Buralar kimsenin babasının malı değildir. Zamanı geldiğinde, bundan öncesinde yaptığımız gibi yine görevi bırakmasını biliriz. Türkiye, demokrasi ile yönetilmektedir. Gerekli şartları taşıyan herkes, seçimde aday olabilir. Seçimde kararı verecek olan esnaf ve sanatkarlarımızdır” diye konuştu.