Çakırbeyli pazarı vatandaşların vazgeçilmezi oldu

GÜNCEL Haber Girişi : 18 Eylül 2023 13:26
Çakırbeyli pazarı vatandaşların vazgeçilmezi oldu

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın göreve gelmesi ile birlikte yeniden düzenlenen Çakırbeyli Üretici Pazarı, hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Tıkla

 

 

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in doğup, büyüdüğü mahalle olan Çakırbeyli’de, her hafta pazar günü kurulan üretici pazarı, hem üreticilerden, hem de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın göreve gelmesi ile birlikte yeniden düzenlenen ve tezgah, tente ve satış önlüğü gibi tüm ürünlerde tek tip uygulamaya geçilen Çakırbeyli Üretici Pazarı’nda, mevcutta 350 üretici tezgah açarak, kendi ürettiği ürünleri satıyor.

 

 

Pazarda doğrudan üreticilerden alışveriş yapma fırsatı bulunan vatandaşlar, mahallenin önemli bir değeri olan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve Demokrasi Çınarı’nı da görme fırsatı buluyor. Gıdadan süs eşyasına kadar neredeyse her türlü ürünün yer aldığı pazarda diğer üreticiler de kendilerine tezgah verilmesi için sabırla bekliyor.

 

Çakırbeyli Üretici Pazarı’nı, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen ile birlikte, gezen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok vatandaş, Başkan Kaplan’dan pazardan kendilerine yer verilmesini talep etti.

 

 Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Çakırbeyli Üretici Pazarı’nda tezgah açmak için 300 üreticinin daha belediyeye başvurduğunu açıkladı.

 

Çakırbeyli Üretici Pazarı’nın Koçarlı’ya pazar günleri hareketlilik getirdiğini ve pazarda tezgah açan üreticilerin de elde ettikleri gelirle ailelerinin geçimini sağladığını anlatan Başkan Kaplan, “Çakırbeyli Üretici Pazarı’mızın dokusunu korumaya büyük önem veriyoruz. Sadece üreticilerimiz, pazarımızda tezgah açabiliyor. Pazarımızda şu anda bulunan tezgah sayısı 350. Ancak belediyemizde 300 üreticinden daha gelen tezgah talebi başvurusu var" ifadelerini kullandı.