Çocukların Yeteneklerini Ortaya Çıkartıyorlar

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Kasım 2018 10:24
Çocukların Yeteneklerini Ortaya Çıkartıyorlar
Çocukların Yeteneklerini Ortaya Çıkartıyorlar

 

Tıkla

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Koçarlı’da gerçekleşti.


Koçarlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyona Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Mikail Kavaklı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Haydar Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Yaman ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe, antrenörler ve öğrenciler katıldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, fiziksel hareket alışkanlığı kazandırmak ve sporun geniş kitlelere yaygınlaşmasını sağlamak, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek amacıyla başlatılan projeye Koçarlıdan 160 ilkokul 3. Sınıf öğrencisi uzman antrenörler tarafından spora yönlendirme ve sportif yetenek taramasına katıldı.


Yapılan çalışmaları ve aktiviteleri yerinde inceleyen Kaymakam Çelik, konu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Kaymakam Çelik, yaptığı açıklamada, öğrencilerin her birinin ayrı ayrı yetenek olduğunu ifade ederek, “Projede emeği geçen tüm yetkililere, antrenörlere teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar bizim ve sporun tabana yayılması için hep birlikte çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

160 ÖĞRENCİ YETENEK TARAMASINDAN GEÇTİ


Türkiye’nin her yerinde yetenek taramasının yapıldığını söyleyen antrenörler ise, “Bu tarama  tamamlandığında başarıya hazır sporcu öğrencilerimiz olacaktır. Bu proje ile hem Koçarlımız hem de Ülkemiz sporda da daha iyi bir seviyeye ulaşacaktır. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde Koçarlı’da ilkokul 3. sınıfta öğrenim gören 160 öğrencimizin yetenek taramasını yapacağız” dediler.
















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.