Gazeteci Murat Tan, İlyas Arslan'ın ihraç edileceğini iddia etti

SİYASET Haber Girişi : 25 Nisan 2024 20:17
Gazeteci Murat Tan, İlyas Arslan'ın ihraç edileceğini iddia etti

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın  haberine göre önceki dönem Koçarlı Ak Parti İlçe Başkanı  İlyas Arslan'ın İl Başkanlığı için kulis çalışması yaptığını, fakat partiden ihraç için işlem başlatıldığını yazdı.

Tıkla

 


Aydin ve Koçarlı'da  gündem olan haber ise şu şekilde;


 AK Parti Koçarlı önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın adı bir süredir AK Parti Aydın İl Başkanı olacağı yönünde dillendirilmeye başladı.
Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, geride kalan yerel seçimlerde Koçarlı’da seçimleri aralarında husumete varan derecede sorun olduğu bilinen AK Parti’li Nedim Kaplan’ın kaybetmesi için var gücüyle çalıştığı konuşulan önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın, AK Parti Aydın İl Başkanı olacağı öne sürüldü. Ankara’da bu kapsamda AK Parti Genel Merkezi’nde bazı isimlerle görüştüğü konuşulan Arslan’ın, TBMM’de ayrıca AK Parti Aydın Milletvekillerine gerçekleştirdiği ziyaretler de dikkat çekici bulundu.

 


 KULİS ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI


 
AK Parti’nin Haziran-Temmuz aylarında il ve ilçe teşkilatlarında tepeden tırnağa değişim yaşanacağı öngörülen olağanüstü kongre takvimi öncesinde, Aydın’da da siyasi kulisler hareketlendi. AK Parti’nin yeni dönemde İl Başkanı’nın kim olacağı şimdiden büyük merak uyandırırken, AK Parti Aydın önceki dönem Milletvekili Mehmet Erdem ile AK Parti Aydın önceki dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydemir’in ardından AK Parti Koçarlı önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın adı da yeni il başkanı gösterilebilecek isimler arasında yer aldı. Özellikle Arslan’ın il başkanı seçilebilmek için bir süredir kulis çalışması başlattığı da öne sürülürken, Ankara’da bir dizi temaslarda bulunmasının ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen ile de bir araya gelmesi bu iddiaları güçlendirdi.

 


PARTİDEN İHRACI İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI


 
Geçtiğimiz süreçte Koçarlı’da AK Parti’nin seçimleri kazanmaması için yoğun çalışmalar içerisine girmesi siyasi kulislerde yer eden Arslan’ın, halihazırda AK Parti Koçarlı İlçe Yönetim Kurulu tarafından seçimlerde partinin aleyhinde tutum sergilemesi nedeniyle Alpay Arıcı ve Onur Yakan ile birlikte ihraç edilmesi için işlem başlatıldığı da öğrenilirken, il başkanlığına soyunması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Seçim sürecinde CHP’li bazı isimlerle ortak hareket ettiği ve AK Parti’li Kaplan’a seçimleri kaybettirmek için çok yönlü çalışmalar içerisine girdiği dillendirilen Arslan’ın gözünü il başkanlığa dikmesi, ilçedeki parti tabanının tepkilerini de beraberinde getirdi. Tarihinde ilk kez 2019’daki yerel seçimlerde Koçarlı’yı kazanan AK Parti’nin ilçede bu dönem seçimleri kaybetmesinde kilit isimlerden biri olarak gösterilen Arslan’ın il başkanı olmasınaysa Aydın’daki AK Parti’li bazı isimlerin de destek verdiği öğrenildi.

 


Arslan’ın yakın çevresine de il başkanı olacağını söylediği öne sürülürken, ilerleyen süreçte yaşanacak gelişmeler şimdiden merak konusu oldu.