Genç Çiftçi Mantar Yetiştiriciliğini Sevdi

YAŞAM Haber Girişi : 11 Aralık 2017 10:46
Genç Çiftçi Mantar Yetiştiriciliğini Sevdi
Aldığı Hibe İle Her Ay 1 Ton İstiridye Mantarı Yetiştiriyor

Koçarlı ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan Aydınlı genç, kurduğu mantar üretim tesisiyle hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Tıkla

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çifti projesi ilçemizde de işsiz gençleri oldukça sevindirdi. Koçarlı ilçesinde 28 yaşındaki Efkan Canan isimli genç Hibe Projesinden faydalanarak 100 metrekare alanda mantar yetiştirmeye başlarken, ilk mantar hasadını da gerçekleştirdi.

Büyükdere mahallesinde kurduğu mantar tesisi ile bir ayda 1 ton istiridye mantarı üretmeyi başaran Genç Çiftçi Efkan Canan,  "Açıkçası ilk zamanlar 'Acaba olur mu? Verim alabilir miyiz?' dedik kendi kendimize, bir tedirginlik yaşadık. Ancak şu an çok şükür ayda 1 ton mantar üretiyorum. Şimdi bir an önce yetişse de satsak ve ürünümüzü tanıtsak diye bakıyoruz. Doğada yetişen mantardan lezzet anlamında hiçbir farkı yok. Hem de tesiste yetiştirdiğimiz için daha sağlıklı. Vatandaşlar tarafından ürettiğimiz mantarlara ilgi çok fazla" ifadelerini kullandı.

Bakım uygulamaları ve hasat konusunda bilgi aldıklarını da ifade eden Genç çiftçi Efkan Canan, "Mantarhanede uyulması gereken kurallarla ilgili uygulamalı eğitim alarak araştırmalar yaptım. Mantar işini severek yapıyorum. Aile bütçesine katkı sağlayabiliyorum. Ürünümüzü satış konusunda da sıkıntımız yok. Pazarlama sıkıntısı yaşamadığımdan ve talebin artmasından dolayı üretim tesisimi büyütmeyi düşünüyorum. Ürettiğim İstiridye mantarını gerek toptan, gerek pazarda müşterilerime ve lokantalara satıyorum. Kilosu toptan 12 TL'ye kadar çıkıyor. Zaten tadı çok nefis, bir tadan müşteri ikinci bir kez mutlaka istiyor" dedi. 

Cemal YILDIRIM - Şener ALEVCİ / Koçarlı Haber / Özel




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.