HEM Meslek Öğreniyorlar HEM Sosyalleşiyorlar

YAŞAM Haber Girişi : 21 Ağustos 2017 09:20
HEM Meslek Öğreniyorlar HEM Sosyalleşiyorlar
Koçarlı Halk Eğitim Merkezi (HEM) hizmete girdiği günden beri Koçarlılı yüzlerce kadının hayatı değişti.
Her yıl yüzlerce kursiyer sayısı ile Koçarlılı kadınları sosyal hayatta zirveye taşıyan Koçarlı Halk Eğitim Merkezine gösterilen ilgi her geçen yıl daha da artıyor.
Bugüne kadar birçok Koçarlılı ev kadınlarını meslek sahibi yaparak, aile ekonomilerine katkı sağlamalarını başaran Koçarlı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, bunun yanında ev kadınlarının sosyalleşmesine de imkan sunuyor.
Meslek edindirme hobi ve beceri kursları olarak belirlenen kurslara günden güne artan talep ile yoğun ilgi gösterenKoçarlılı kadınlar, kurslar vasıtasıyla hem yeni şeyler öğreniyor hem de yeni dostluklar kuruyorlar. Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün farklı branşlarda açtığı kurslara katılarak kurs sonrasında sertifika alan veya kursu bitiren üyeler yılsonu etkinlikleri ve yılsonu sergileriyle başarılarını ortaya koyuyor.
Özellikle kadınlar için Okuma-Yazma, Anne Çocuk Eğitimi, Ebru, Tezhip, Kırkyama, Mefruşat, İğne Oyası, El Örgüsü, Resim, Yağlı Boya, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, Tel Kırma, Takı Tasarımı, Mum Batik, Sabun, Ev aksesuarları, Diksiyon, Bilgisayar, Halk Oyunları, gibi kurslar düzenleniyor.

KADINLAR SİNEMAYA GİDİYOR, GEZİ DÜZENLİYORLAR

Sinema gitme imkanı olmayan Koçarlılı kadınların, kültür ve sanata olan ilgisi ve duyarlılığını artırmak amacı ile sinema programları da düzenliyor. Bunun yanı sıra sosyalleşmek için çeşitli geziler düzenleyerek, hem gittikleri yerleri gezerek tanıma fırsatı yakalıyorlar hem de düzenlenen kahvaltı ya da kadınlar günü etkinlikleri ve çeşitli seminerler ile de keyifli vakit geçiriyorlar.

KİŞİSEL GELİŞİMLERE KATKI SAĞLIYOR

Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Koçarlılı Kadınlara sadece meslek öğretip ilçe ve aile ekonomisine katkı sağlamanın yanında yaptığı Sosyal Etkinliklerle Koçarlılı Kadınların Sosyal, Kültürel ve Kişisel Gelişimlerine de katkı sağlıyor. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında Yapılan Denizli Gezisi, Kuşadası Kahvaltısı, Bodrum Gezisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği, Hıdırellez Kutlaması, Söke HEM Ziyareti, Sinema, Bütçemi Yönetebiliyorum Seminerleri ile verimli bir yıl geçiren kadın kursiyerler kurslardan mutlu ayrılıyorlar.
Halk Eğitim Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda ise "İnsanların koşa koşa geldiği, ayrılırken yüzlerinde mutluluk ifadesi olduğu bir kurum olmak, kurum kültürümüzün özünü oluşturmaktır.Bu etkinlikleri yaparak kurum kültürümüze sadık kalan bütün Halk Eğitim personelimize teşekkür ederiz" diyerek yaptıkları görevin hakkını verdiklerini gösteriyorlar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.