Her yıl aynı sorunu yaşıyorlar

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 09:10
Her yıl aynı sorunu yaşıyorlar
Koçarlı ilçe merkezi her yıl yaz aylarında aynı manzara ile karşı karşıya kalıyor. Mazgallardan gelen kötü kokulara ve haşerelere bir türlü çare bulunamıyor.

İlçe merkezinde sokaklarda bulunan mazgallardan, havaların ısınması ile birlikte oldukça kötü kokular geliyor. Kötü kokuları önlemek için çalışmaların yapılmasını isteyen vatandaşlar “Her yıl aynı manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. Kendi imkanlarımız ile üzerlerini kapatıyoruz ama nafile. Sadece koku değil haşereler ve sineklerden de bıktık, ya mazgalların üstü temelli kapansın ya da bu sorun çözülsün” dediler.

Tıkla


İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR


Koçarlı ilçe merkezi içerisinde çeşitli yerlerde bulunan mazgallardan havaların ısınması ile birlikte kötü kokular gelmeye başladı. Sıcak havanın da etkisiyle özellikle lağım kokularının yayıldığı mazgalların kapsamlı bir çalışma ile temizlenmesi gerektiğini ve kokuların biran önce giderilmesini isteyen vatandaşlar ve esnaflar gelen kötü kokulardan ötürü rahatsız olduklarını dile getirdiler. Mazgallardan gelen kötü kokunun açık havaya yayılarak insan sağlığını da tehlikeye attığını ifade eden Esnaf ve vatandaşlar bu alanlarda, kokuyu önleyecek çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ediyor.


“GEÇİÇİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ”


Mazgallardan gelen kötü kokuları önlemek için bazı mahallelerde esnaflar kokulara geçici çözüm bulabilmek için mazgalların üzerlerini çeşitli eşyalar, kartonlar ve halıflex tabir edilen halılarla kapatarak kokuyu azaltmaya çalıyor ancak bunlarda fayda etmiyor.


İnsanların sürekli gelip geçtiği ve çevresinde aperatif, lokanta, market gibi bir çok işyerinin ve evlerin bulunduğu mahallelerde böyle bir kokunun giderilmemesi, oldukça büyük tepki çekiyor. Kötü kokunun çevredeki esnafı da oldukça rahatsız ettiğini belirten çevre esnafı “Hem vatandaşlar hem de esnaflar olarak tek isteğimiz koku kalıcı bir çözüm getirilerek derhal giderilmeli” dediler.


“RAHATSIZ OLUYORUZ”


Çevre sakinlerin “Buradaki kötü koku bizi oldukça rahatsız ediyor. Biz, vatandaş olarak bu kokunun acilen giderilmesi gerekiyor. Kokudan çok rahatsız oluyoruz ve kötü kokuya maruz kalıyoruz” diyor.


Esnaflar ise “Kötü koku sebebiyle insanlar buraya gelmek, burada beklemek, zaman geçirmek, yemek yemek istemiyorlar. Koku derhal giderilmeli ve kalıcı bir çözüm getirilmeli. Bu durum, esnaflar olarak bizim işlerimizi de etkiliyor” dediler.













 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.