İstiklal Marşını kesin talimatını kim verdi?

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Mayıs 2017 09:18
İstiklal Marşını kesin talimatını kim verdi?
İstiklal Marşının yarıda kesilmesi protokolde şaşkınlık yarattı. Niçin kesildiğini anlayamayan protokol ses sisteminin olduğu yere yöneldi.

İstiklal Marşının yarıda kesilmesi protokolde şaşkınlık yarattı. 

Tıkla

Niçin kesildiğini anlayamayan protokol ses sisteminin olduğu yere yöneldi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aydın'ın Koçarlı İlçesinde de kutlandı. Kutlamada İstiklal Marşının yarında kesilmesi tepkilere neden oldu.

Koçarlı'da kutlamalar Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlarken, kutlamalarda saygı duruşunda bulunulmaması, İstiklal Marşı'nın yarıda kesilip tekrardan başlaması ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlik davetiyesinde "Atatürk'ü Anma" ibaresinin kullanılmaması tepkilere yol açtı.

 İstiklal Marşının yarıda kesilmesi protokol üyeleri, törene katılan öğrenciler ve vatandaşlar üzerinde şaşkınlık yaratırken, İstiklal Marşının, Kaymakam Sürücü'nün programa katılması beklenilmeden başlandığından dolayı görevli öğretmenler tarafından yarıda kestirildi. Kaymakam Ediz Sürücü'nün tören alanına geçmesinin ardından İstiklal Marşı tekrar okundu.

Koçarlı Kaymakamlığı öncülüğünde, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen program İstiklal Marşının okunması ve ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdür Vekili Osman Arıkoğlu yaptı.

Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalara Koçarlı Kaymakam Vekili Ediz Sürücü, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Koçarlı Garnizon Komutanı Üsteğmen Yasin Tiryaki, Koçarlı Emniyet Amir Vekili İlhan Avcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Odalar ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde öğrencilerinin sunduğu gösteriler birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Şiirlerin okunması, öğrencilerin hazırladığı sportif etkinlikler, Karate gösterini gerçekleştirilmesinin ardından, ilçe genelinde okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

DAVETİYEDE "ATATÜRK'Ü ANMA" İBARESİ KULLANILMADI

Koçarlı Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının davetiyesinde "Atatürk'ü Anma" İbaresi kullanılmamasına Cumhuriyet Halk Partisi Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci tepki gösterdi.

Davetiyede "15 ? 19 Mayıs 2017 Gençlik Haftası Programı Etkinlikleri ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarına, Teşriflerinizi Dilerim Fırat Çelik Kaymakam" şeklinde yer alması ve "Atatürk'ü Anma" ibaresinin olmayışının düşündürücü olduğunu dile getiren Değirmenci, Atatürk'ü anma ibaresi neden kullanılmadı diye sorarak "Hiç kimse Atatürk sevgisini bizim ve vatandaşlarımızın gönlünden silemez" dedi.

İSTİKLAL MARŞI YARIDA KESİLDİ, SAYGI DURUŞUNDA BULUNULMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, yaptığı açıklamada "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın isminin eksik yazılması davetiyeden "Atatürk'ü Anma" ibaresinin kaldırılması, Sayın Kaymakamımız beklenmeden törenlerin başlanması, Kaymakamımızın alana girişinden önce okunmaya başlanan İstiklal Marşının Kaymakamımızın meydana gelişiyle yarıda kesilip, yeniden başlatılması gibi birçok sorun yaşandı" dedi.

HİÇ KİMSE ATATÜRK SEVGİSİNİ SİLEMEZ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında yaşananlar için

 açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, "Hiç kimse Atatürk sevgisini bizim ve vatandaşlarımızın gönlünden silemez. Vatanın dört bir yandan işgal edilerek, dönemin emperyalist güçlerince paylaşıldığı bir dönemde 19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Atatürk'ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız özgür bir ülke kurmak ülküsü ile Samsun'a çıkışı milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır. Fakat günümüze geldiğimizde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı davetiyesinden Atatürk'ün isminin kaldırıldığını ve törenlerde İstiklal Marşı yarıda kesilerek, saygısızca davranışlarda bulunulmaktadır. Ama hiçbir güç bizi

ne Atatürk sevgisinden, ne de İstiklal Marşımızdan vazgeçiremez. Ayrıca Atatürk'ü andığımız bir programın davetiyesinde "Atatürk'ü Anma" ibaresi yazılmazken bir de saygı duruşunda bulunulmaması bizi derinden etkiliyor" dedi.

"19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlemek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini elinde almış geldikleri gibi giderler ve ya istiklal, ya ölüm diyerek varoluş mücadelense başlamıştır" diyerek sözlerine devam eden Değirmenci, "Bu ruh ile kurtuluş Savaşı zafer ile sonuçlanmış. Milli egemenliğe dayanan çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmayı hedefleyen demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurulmuştur.

Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve hakların teminatı işte bu büyük ruhtur. Cumhuriyetin emanet edildiği, milyonlarca gençlerimiz hiç şüphesiz ki bu değerli emaneti, özgürlük ve bağımsızlığımızı ilelebet koruyacaklardır ve cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği hedefe ulaşabilmesinde en büyük güvencimiz gençlerimizdir.  19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün halka ve gençliğe güvenini hisseden Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe başkanı olarak, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 98. Yılını kutluyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahramanlarımızı milletle ve şükranla anıyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.