Kaplan ve Aslan’ın Kavgası Aydında Gündem Oldu

SİYASET Haber Girişi : 10 Eylül 2021 09:50
Kaplan ve Aslan’ın Kavgası Aydında Gündem Oldu

Geçtiğimiz günlerde Koçarlı ziyareti gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Belediye ziyaretinde gerginlik yaşandı.

Tıkla

 

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Koçarlı programında Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan ile AK Partili Belediye Başkanı Nedim Kaplan arasında gerginlik yaşaması gündem oldu.

 

Aydın’da yayın yapan Aydınpost.com ve Manşet Aydın yaşanan gerginliği okuyucularına aktardı.

 

Mansetaydin.com “Koçarlı’da Nedim Kaplan yine sahnede” başlığıyla verirken Aydınpost “Olay! Milletvekilinin ziyaretinde İlçe Başkanı ile Belediye Başkanı kavga etti” başlığıyla okuyucularına aktardı.

 

MANSETAYDİN.COM

KOÇARLI’DA NEDİM KAPLAN YİNE SAHNEDE

 

Daha öncesinde de kendi partililerine “hırsızlık” suçlamasında bulunan AK Parti’li Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bir kez daha sahneye çıktı. Milletvekili Metin Yavuz’un Koçarlı ziyaretinde İlçe Başkanı İlyas Arslan’la kavga eden Nedim Kaplan sınırlarını aştı, posta koymaya kalktı.

 

AK Parti’li Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yeni bir skandalla gündeme geldi. Daha öncesinde “hırsızlık” suçlamasında bulunduğu AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan’la aralarındaki husumet bilinen Kaplan, haddini fazlasıyla aştı.

 

YAVUZ’UN YANINDA KAVGA ETTİ

 

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Koçarlı Belediyesi’ni ziyaret etti. Yavuz’un, “Sen Mersinbelen'e gelmiyor musun başkan?" sorusuna Nedim Kaplan, “Bana program gelmedi. Bunlar kafasına göre program yapıyor, bize bilgi vermiyorlar” deyince ortalık karıştı. Kaplan, İlyas Arslan’dan, “Düzgün konuş, ben programı WhatsApp'tan sana attım. Tenezzül edip baksaydın görürdün” şeklinde hiç beklemediği yanıt aldı. Kaplan’ın, “Haber vermediler” şeklindeki yalanı kısa sürede ikinci kez ortaya çıktı. Yavuz, “Hadi başkan ilçe başkanının mesajını görmedin, ben de sana programı attım. Ona niye bakmadın?" dedi.

 

“BELEDİYE SENİN BABANIN MALI DEĞİL”

 

Arslan’a sataşmaya devam eden Nedim Kaplan adeta kabadayılığa soyundu. Külhanbeyi gibi davranan Kaplan, İlyas Aslan’ı kastederek, “Ben bunların yerinde olsam belediyeye gelmem. Hangi yüzle belediyeye geliyorlar. Bunlar köylerde bile bize karşı çalışıyorlar” şeklinde konuştu. Nedim Kaplan’a tokat gibi yanıt veren Arslan, “Bu belediye senin babanın malı değil halkın vatandaşın yeri. Her türlü vatandaş buraya gelebilir. Belediye Başkanı olunca kendini Koçarlı'nın sahibi mi sanıyorsun?” sözleriyle yüklendi.

 

Metin Yavuz, tartışmanın daha fazla büyümemesi için konuyu kapattı.

 

 

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

 

Hatırlanacağı gibi, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, daha önce de AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan’ı hedef almıştı. İlyas Arslan ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun’u hırsızlıkla suçlayan Kaplan, her iki ismin Genel Merkez tarafından gönderilen 250 TL’lik yardım çeklerini kendi yakınlarına dağıttığını öne sürmüştü. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Nedim Kaplan’ın iddialarını kesin dille yalanlamıştı. Yasemin Uygun da görevinden istifa etmişti.

 

Parti içerisinde huzursuzluk çıkarmaktan bir türlü geri durmayan Nedim Kaplan, Genel Merkez’in cevabıyla ikinci şokunu yaşamıştı. AK Parti’li belediye meclis üyeleriyle makam odasında kavga eden Kaplan, sorumlu olarak İlyas Arslan ve Yasemin Uygun’u göstererek genel merkeze şikayet etmişti. Ancak Kaplan beklemediği bir tepkiyle karşılaşmıştı. AK Parti AK Parti Aydın İl Koordinatörü ve Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kaplan’a, “Lütfen partiyle, teşkilatla belediyeyi birbirine karıştırmayalım. Belediye teşkilatın işine karışmasın” yanıtını vermişti.

 

AYDINPOST.COM

OLAY! MİLLETVEKİLİNİN ZİYARETİNDE İLÇE BAŞKANI İLE BELEDİYE BAŞKANI KAVGA ETTİ

Metin Yavuz'un Koçarlı ziyaretinde İlçe Başkanı İlyas Arslan ile Belediye Başkanı Nedim Kaplan kavga etti.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Koçarlı programında Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan ile AK Partili Belediye Başkanı Nedim Kaplan arasında gerginlik yaşandı.

 

Metin Yavuz'un belediye ziyaretinde Başkan Kaplan'a "Sen Mersinbelen'e gelmiyor musun Başkan?" sorusu üzerine Nedim Kaplan "Bana program gelmedi. Bunlar kafasına göre program yapıyor, bize bilgi vermiyorlar." deyince İlçe Başkanı İlyas Arslan'dan tepki geldi. Arslan, "Düzgün konuş, ben programı WhatsApp'tan sana attım. Tenezzül edip baksaydın görürdün." şeklinde Nedim Kaplan'a yanıt verdi. Karşılıklı atışmanın ardından Metin Yavuz devreye girerek, "Hadi Başkan ilçe başkanının mesajını görmedin, ben de sana programı attım. Ona niye bakmadın?" deyince Belediye Başkanı Nedim Kaplan İlçe Başkanı İlyas Arslan'ı kastederek, "Ben bunların yerinde olsam belediyeye gelmem. Hangi yüzle belediyeye geliyorlar. Bunlar köylerde bile bize karşı çalışıyorlar." diye konuştu. İlçe Başkanı İlyas Arslan da, "Bu belediye senin babanın malı değil halkın vatandaşın yeri. Her türlü vatandaş buraya gelebilir. Belediye Başkanı olunca kendini Koçarlı'nın sahibi mi sanıyorsun? şeklinde çıkıştı.

Tartışmanın daha fazla büyümesini istemeyen AK Partili Milletvekili Metin Yavuz tekrar araya girerek konuyu kapattı.