Kızılcabölük’te Gönüllere Dokundular

EĞITIM Haber Girişi : 26 Şubat 2018 10:01
Kızılcabölük’te Gönüllere Dokundular
Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri Aracılığı İle Yürüttüğü ''Merkezim Her Yerde'' ve ''Genç Dönüşüm'' Projeleri kapsamında Aydın Gençlik Merkezi liderleri Koçarlı’nın Kızılcabölük mahallesinde öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri Aracılığı İle Yürüttüğü ''Merkezim Her Yerde'' ve ''Genç Dönüşüm'' Projeleri kapsamında Aydın Gençlik Merkezi liderleri Koçarlı’nın Kızılcabölük mahallesinde öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Tıkla

''Merkezim Her Yerde'' projesi ile Gençlik Merkezine uzak olan ilçe veya köylerdeki gençlerin ve öğrencilerin gençlik merkezlerini tanıması, gençlik merkezi etkinliklerinden yararlanması ve unutulmaz bir gün yaşamaları amaçlanırken, Aydın Gençlik Merkezinin kırmızı yeleklileri olan Liderleri ve lider adayları bu kez de Koçarlı’da gönüllere dokundular.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Merkezleri Projelerinden "Merkezim Her Yerde Projesi" ve ''Genç Dönüşüm'' Projeleri kapsamında Koçarlının Kızılcabölük mahallesindeki Kızılcabölük İlkokulunda öğrenimlerine devam eden minik yürekler ile bir araya geldiler. Öğrencilere unutulmaz bir gün yaşatan Aydın Gençlik Merkezinin kırmızı yeleklileri olan Liderleri ve lider adayları amaçlarının çıktıkları bu yolda sıfırı yok edip, hedeflerini + 1 yapmak olduklarını ifade ettiler.

ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTTIRIYORLAR

Gençlik merkezi Liderleri Merkezim Her Yerde projesinde amaçlarının gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere Gençlik Merkezi gönüllüleri aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, Gönüllü gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak bununla birlikte gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktır” dediler.

Gerçekleştirilen proje kapsamında Gönüllüler aldıkları sorumlulukları yerine getirirken, Kızılcabölük ilkokulu öğrencileri ise gördükleri ilgi ve alaka ile mutlu oldular. Merkezim Her Yerde Projesi ile köy okullarında eğitim – öğretim gören öğrencilerle Gençlik Merkezi gönüllülerinin bir gün boyunca zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesinin amaçlandığı proje de gönüllü gençlerden oluşturulan gruplar okuldaki öğrenciler ile “kardeşlik iklimi” oluşturdu.

Kızılcabölük ilkokulunda okuyan öğrencilerle çeşitli aktivitelere yaparak oyunlar oynayan Gençlik merkezi liderleri, öğrencilere paylaşmayı da öğretti. Merkezim Her Yerde kapsamında Gönüllü gençler tarafından öğrencilere halk oyunu öğretme etkinliği de düzenlendi.

Gönüllü gençler, öğrenciler ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları da oynandı. Gün boyu süren etkinlikler sonunda gönüllü gençler projenin manevi hazzını yaşarken, Kızılcabölük ilkokulu öğrencileri ise bir günü sıcacık bir tebessüm ile geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

KIRMIZI YELEKLİLER MUTLULUK DAĞITIYOR

Gerçekleşen proje ile ilgili Aydın Gençlik Merkezinden yapılan açıklama da ise “Aydın Gençlik Merkezi olarak kırmızı yeleklilerimiz olan liderlerimiz ve gençlik lideri adaylarımız ile ''Merkezim Her Yerde'' ve ''Genç Dönüşüm'' Projeleri kapsamında Koçarlı ilçemizde bulunan Kızılcabölük İlkokulunda öğrenimlerine devam eden minik yüreklerimiz ile bir araya gelip unutulmaz bir gün yaşadık. O bir gence ulaşıncaya kadar durmak yok diyerek çıktığımız bu yolda amacımız sıfırı yok edip, hedefimizi + 1 yapmak. Minik yüreklerimiz ile bir araya geldiğimiz bu unutulmaz günde liderlerimiz ve lider adaylarımız çocuklarımızla ebru çalışması yapıp çeşitli çocuk oyunları oynadılar. Bunun yanı sıra minik yüreklerimiz ile geri dönüşüm kutuları oluşturulup kendilerine nasıl kullanılması konusunda bilgiler verildi. Aydın Gençlik Merkezi Ailesi olarak bizleri okullarında ağırlayan Koçarlı Kızılcabölük İlkokulu müdürümüze, öğretmenlerimize ve minik yüreklerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİLER

Aydın Gençlik Merkezi, Geri Dönüşüm projesi ile de kalem toplama, atık pil toplama çalışmalarına yenilerini ekleyerek sürdürüyor. Geri Dönüşüm projesi ile Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin hazırladığı geri dönüşüm kutularıyla cam, plastik ve kağıt atıkları toplanacak ve bu proje ile öğrenciler geri dönüşümün önemini öğrenecekler.

Yapılan açıklamada, "Aydın Gençlik Merkezi tarafından yapılmış olan kutularda toplanacak atıklarla öğrencilere geri dönüşümün önemini öğrenmiş olacaklar. Gençler arasında farkındalık oluşturarak çevreye karşı daha duyarlı bireyler olmalarını katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.