Koçarlı Adliyesi yeniden açılıyor mu?

GÜNCEL Haber Girişi : 12 Mart 2022 15:48
Koçarlı Adliyesi yeniden açılıyor mu?

Adalet Bakanlığı kapanan adliyelerin yeniden açılmasıyla ilgili çalışma başlatılması ilçede sevinçle karşılandı.

Tıkla

 

Adalet Bakanlığı'nca 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe olan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlattı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Bakanlık tarafından  böyle bir çalışma vardı.  Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızla görüşmelerimizi yaptık. İlçemiz için Adliyenin ne kadar önemli olduğunu belirttik. İnşallah Adalet Bakanlığımızdan müjdeli haberi bekliyoruz”dedi.

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2004 ve 2012 yıllarında farklı illerdeki 282 ilçe adliyesinin kapatılarak, bu adliyelerin komşu ilçelerdeki adliyelerle birleştirilmesine karar verdi.  Aydın’da Koçarlı Adliyesi ile birlikte, İncirliova, Kuyucak, Yenipazar ve Sultanhisar adliyeleri kapatıldı.

 

Bu ilçelerde yaşayanlar, hukuki sorunlarını çözmek için en yakın ilçedeki adliyeye gitmek zorunda kaldı. Adalet Bakanlığı, ülke genelinde 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe yapılan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlatırken adliyeleri kapatılan Koçarlı adliyesinin yeniden açılmasıyla ilgili çalışma başlatılması esnaf ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.