Koçarlı CHP’de Başkan yardımcısı krizi

GÜNCEL Haber Girişi : 20 Mart 2024 12:44
Koçarlı CHP’de Başkan yardımcısı krizi

 

Tıkla

CHP Koçarlı Belediye Başkan adayı Özgür Arıcı’nın Ak Parti üyeliğinin ortaya çıkmasının ardından CHP  içinde sıkıntıların devam ettiği iddia edildi.

 

Sosyal medyada yaratmak istediği algılarla seçimi yöneten ve 15 ay önce Ak Partiden istifa eden Arıcı’nın kazanması halinde yatırımı Devlet tarafından sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından alacağını söylemesi parti içinde rahatsızlıklara neden olduğunu iddia edilmişti.

 

Parti içinde bu söylemler hat safhada rahatsızlık verdiği öğrenilirken Arıcı’nın CHP’lilere ben bu yola çıkarken abilerimle çıktım. Ben onların dediklerini yaparım” dediği ikinci bir şok etkisi yarattığı iddia edildi.

 

Arıcı’nın adaylık konusunda Koçarlı CHP içinde  “Önceki seçimlerde Koçarlı’lı olup da başka il ve ilçelerde yaşayan bir sürü aday olmak isteyen oldu. Fakat ilçemizde oturmadığı ve yaşamadığı için ithal aday diyerek partilerimiz karşı çıkmıştı. Bugün ne oldu da Arıcı bizim adayımız oldu. 15 ay önce Ak Partiden istifa edip adaylığını açıkladı. Apar topar aday yapıldı. Özgür Arıcı’yı kimlerin aday yaptığını hepimiz biliyoruz”şeklinde konuşulduğu iddia edildi.

 

DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVADILAR

 

Yaşananların parti içinde büyük rahatsızlık verirken Eski Koçarlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen’in memur kontenjanından başkan yardımcısı yapılacağı parti içinde şok etkisi yarattı.

 

Edinilen bilgiye göre, Başkan adayı Özgür Arıcı’nın parti kurmayları dışında toplantılar yaptığı iddia edildi. Toplantının içeriğinin parti içine sızdığı,  yapılan toplantıda seçimin kazanıldığı ve Belediyede görev alacakların yerleri belirlendiği iddia edildi.

 

Parti içinde büyük rahatsızlık yaratan olayda edinilen bilgilere göre, yapılan görev dağılımında en dikkat çeken isimin Eski Koçarlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen’in tekrar memur olarak belediyeye alınacağı ve başkan yardımcısı yapılacağı iddiası oldu.