Koçarlı’da esnafın yüzü güldü

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mart 2021 11:01
Koçarlı’da esnafın yüzü güldü
Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmeleri kapalı olan esnaf dün akşam verilen normalleşme kararı ile bayram havası yaşadı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmeleri kapalı olan esnaf dün akşam verilen normalleşme kararı ile bayram havası yaşadı.

Tıkla


Koçarlı’da uzun süre sonra dükkanını açan Lokantacı, Pideci, Restaurant ve kahvehaneciler yeniden iş yerlerinin açılmasından dolayı mutluluklarını dile getirerek, Bismillah diyerek işyerlerini açtı.


Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmeleri kapalı olan esnafa dün akşam verilen müjdeli haber çok sayıda ilde sevinçle karşılaştı. Uzun süredir işletmeleri kapalı olan ve evlerine ekmek götüremeyen esnaf, verilen haberler hazırlıklarına başlayarak ilk gün dükkanını açmanın heyecanını yaşadı. 


Gece yoğun bir çalışma içine giren çok sayıda esnaf, işletmelerindeki eksiklerini tamamlamalarının ardından işlerini eski düzene koymak için çalıştı.


"BÜYÜK SEVİNÇ YAŞATTI”


Koçarlı’da uzun süre sonra iş yerinde yemek yapmanın heyecanını yaşayan Lokantacı Mustafa Coşkun, "Dün akşam açabileceğimizi öğrenince bugün erkenden geldik.  Çorbalarımızı ve yemeklerimizi hazırladık.  Bismillah diyerek işimize başladık. Aylardır stresten, moral bozukluğundan ve üzüntüden dolayı sıkıntılı günler yaşadık. Ümidimiz yoktu fakat şimdi çok sevindik" dedi.

 

"DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU"


Koçarlı ilçesinde pide işletmeciliği yapan Cemre Pide Salonu işletmecisi Alaattin Yamaç yeniden iş yerlerinin açılmasını sevinçle karşılarken, “Sabah erken gelip temizliğimizi yaptık. Bugün benim doğum günüm. Yeniden doğmuş gibiyim. İş yerimizin tekrar açılması da bana en güzel doğum günü hediyesi oldu”dedi.


“HİJYEN, MASKE VE MESAFEYE DİKKAT”


Korona virüs tedbirleri kapsamında normalleşme kararı ile bayram havası yaşayan Koçarlı esnafları sabahın erken saatlerinde işyerlerini temizledi.


Uzun sürenin ardından tekrar iş yerlerinin açılmasına sevinen Disara Pide İşletmecisi Ali Kadir Dağ, “Dün akşam aldığımız haber ile çok sevindik. Sabah erkenden iş yerlerimizi açtık, temizliklerimizi yaptık. Hijyen, maske ve mesafeye dikkat ederek müşterilerimize hizmet vereceğiz”dedi.


“KAHVEHANELER UMUTLU”


Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun süredir işletmeleri kapalı olan kahveci esnafı alınan karar ile diğer esnaflar gibi sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açtı.


Sosyal mesafe kuralına göre masa ve sandalyelerini açan kahveciler, “Bugün sanki bir bayram yaşıyoruz. Masa ve sandalyelerimizi tedbirlere göre açtık. Tekrar iş yerlerimizin kapanmasını istemiyorsak kurallara ve mesafeye dikkat etmemiz lazım. Herkese hayırlı işler ve bol kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandılar.  

 













































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.