Koçarlı'da konut sevinci

GÜNCEL Haber Girişi : 14 Eylül 2022 13:52
Koçarlı'da konut sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Koçarlı’ya 79 adet konut inşa edileceğinin açıklanması sevindirdi.

Tıkla

 

Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan’ın geçen hafta müjde olarak verdiği TOKİ projesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Koçarlı’da da sevinçle karşılandı.

 

Koçarlı’da emlakçılar yapılacak olan konutların kira konusunda ilçeyi rahatlatacağını söyledi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, sosyal medya hesabından da yaptığı açıklama ile 81 ilde gerçekleştirilecek olan TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi ile Aydın’da yaşayan vatandaşların da ev sahibi olacağını söyledi.

 

Aydın’a 2950 adet konut inşa edileceğini belirten Savaş, “Aydın'ımıza, sosyal konut projesi kapsamında ilk etapta 2950 adet konut inşa edilecektir. Güçlü Türkiye’nin güçlü lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.Yıllarca ev sahibi olmayı hayal eden Aydınlı vatandaşlar da sosyal medyada, açıklanan konut projesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

 

EV FİYATLARINI ETKİLEMEZ

 

Koçarlı’da emlak işi yapan Mustafa Yalman, yapılacak olan konutların kira ve ev fiyatlarını etkilemeyeceğini söylerken, 79 konutun yetersiz olduğunu ve ilçenin en az 180 konuta ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

KİRALIK EV KONUSUNDA İLÇEYİ RAHATLATIR

 

İlçede yapılacak TOKİ konutlarının kiralık ev konusunda ilçeyi rahatlatacağını söyleyen emlakçı İlkay Beder, “kira  ve ev fiyatlarında çok bir değişiklik olmaz. TOKİ’nin bulunduğu yerde oturmakla Koçarlı’da  merkezinde oturmak farklı şeyler. TOKİ’de ev kirası bin TL olduğu zaman merkezdeki kiralar 2 binin altında yine olmayacak.  TOKİ evleri Koçarlı’daki ihtiyacı rahatlatır. Bize son zamanlarda dışarıdan gelip  kiralık ev tutmak isteyen çok insan oluyor.  Evlerin istenilen düzeyde olmadığından İncirliova’ya gidiyorlar. Ama 79 adet yapılacak olan TOKİ evleri bir nebze olsun ilçeyi rahatlatır”dedi.

 

İLÇELERDE KAÇ KONUT YAPILACAK?

 

TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi kapsamında Aydın’ın Çine ilçesinde 228, Aydın’ın Efeler ilçesinde 350, Aydın merkezde 630, Aydın’ın Nazilli ilçesinde 139, Aydın’ın Söke ilçesinde 250 tane Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde 48, Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 79, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 265, Aydın’ın İncirliova ilçesinde 150, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 196, Aydın’ın Buharkent ilçesinde 300, Aydın’ın Karacasu ilçesinde 315 konut inşa edileceği duyuruldu.