Koçarlı’da Okuma Yazma Seferberliği Startı Verildi

EĞITIM Haber Girişi : 26 Şubat 2018 10:05
Koçarlı’da Okuma Yazma Seferberliği Startı Verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma yazma seferberliği” Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında yapılan toplantı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma yazma seferberliği” Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında yapılan toplantı ile başladı.

Tıkla

Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan toplantıya, Kaymakam Çelik’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik,kurum müdürleri, Okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Okuma-Yazma ile ilgili gündem maddelerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Çelik “Okumanın yaşı yoktur. Okuma-yazma seferberliği ülkemizde olduğu gibi ilçemize de büyük bir fayda sağlayacaktır” dedi.

OKURYAZARLIK BELGESİ VERİLECEK

Okuma yazma seferberliği toplantısında konuşma yapan Kaymakam Fırat Çelik, Seferberlik için tüm yerel kaynaklardan, kamu kurum ve kuruluşlarından, Sivil Toplum Kuruluşlarından, kanaat önderlerinden ve halkımızdan destek sağlanacaktır diyerek, “Okuryazarlık Seferberliğinin ilk dönemi 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. Seferberlik kapsamında açılacak kurslar 05.03.2018 tarihinde başlayıp en geç 11.05.2018 tarihinde tamamlanacak şekilde planlaması yapılacaktır. Kurslar sırasında “Yetişkinler Okuma Yazma ve Temel Eğitim Programı 1. ve 2. Kademe” ve öğretim materyalleri kullanılacaktır. Ders materyalleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak kursiyerlere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. I. Kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere Kaymakamlığımızca törenle “Okur Yazarlık Belgesi” ve ödül verilecektir” şeklinde konuştu.

MAHALLELERDE KOMİSYON OLUŞTURULACAK

Konuşmasına “Bu konuda, ilçemizde üzerimize düşen ne varsa hepsini eksiksiz yerine getirmeliyiz”diyerek devam eden Kaymakam Çelik, “Okumanın yaşı yok. İnsanlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar okuyabilirler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülecek olan "Okuryazarlık Seferberliği" 05/02/2018 tarihli ve 2018/4 sayılı Genelge ile başlatılmıştır.Bu kapsamda “İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu” oluşturulmuş ve 16.02.2018 tarihinde ilk toplantı gerçekleştirilmiştir. Kurulun alacağı kararlar ve yapacağı çalışmalar doğrultusunda tüm mahallelerimizde “Mahalle Seferberlik Komisyonu” oluşturulacaktır” dedi.

Gerçekleşen toplantıya, Kaymakam Fırat Çelik, İlçe Seferberlik Kurulunda bulunan; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yarımtepe, Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Özel, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Tokgünaydın, Emekli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Vecdet Şengül, Orta Mahalle Muhtarı Erkan Sakallı, Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz ve Esentepe Mahalle Muhtarı Ali Karaoğlu katıldı. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.