Koçarlı’da Ormanlara Giriş Çıkış Yasaklandı

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 11:29
Koçarlı’da Ormanlara Giriş Çıkış Yasaklandı

 

Tıkla

Yangınların ardından Koçarlı İlçesinde  önemli kararlar!

 

Türkiye'yi saran orman yangınlarının ardından birçok kentte önemli kararlara imza atıldı. Bu kapsamda Koçarlı İlçesinde  ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı.

 

Koçarlı Kaymakamlığından  yapılan açıklamada, "Koçarlı'da Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında artan sıcaklar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle 02 Ağustos 2021 tarihinden itibaren ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklanmıştır" denildi.

 

Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli Başkanlığında toplanan, “Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu” olağan üstü hava durumlarının artması ve insani faktörlere dayalı orman yangını riskinin artmasına neden olacağı değerlendirilerek  kararlar alındı;

 

Ormanlara giriş ve çıkışın yasaklandığı kararda, yasaklara uymayan ve ihlal edenler hakkında yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

 

Kaymakamı Ersin Tepeli Başkanlığında toplanan, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda şu kararlar alındı;

 

İlimiz sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır.

 

 Ormanlık alanlara 1 km mesafeye kadar (Özel mülkiyete konu arazilerde dahil) mangal, semaver, ateş vb. yakılması ile avcı ve çobanların ateş yakması yasaklanmıştı.

 

Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız ve bitki örtüsü (tarla, bağ, bahçe ve zeytinlik artığı ot, dal vb) yakılması yasaklanmıştır.

 

Kaymakamlıklarca meskün mahallelerde verilen izinle dışında, orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu vb. her türlü  yanıcı maddenin kullanımı yasaklanmıştır.

 

İlçemiz sınırları içerisinde düğün, nişan vb. sosyal etkinliklerde  havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımına izin verilmeyecektir.

 

Düğün, sünnet düğünü vb. yemekli sosyal etkinliklerde; mahalle şartlarına göre ateş yakılarak yemek pişirilen alanlarda yangın çıkması ve çevreye yayılması ihtimali göz önünde bulundurulacak, gerekli önlemlerin alınması, yemek sonrası ateşin söndürülmesi konusunda gerekli uyarılar yapılarak kontrolleri sağlanacak.

 

Kolluk kuvvetleri  ormanlık alanlarda 24 saat devriye görevi sağlayacak.

 

Yasaklara uymayan ve ihlal edenler hakkında yasal işlem uygulanacağı belirtildi.