Koçarlı Eğitimde Çığır Açacak

EĞITIM Haber Girişi : 05 Şubat 2018 13:29
Koçarlı Eğitimde Çığır Açacak
Koçarlı Eğitimde Çığır Açacak


Tıkla

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Okullarda Stem’li günler” isimli proje GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) Teknik Destek Programı tarafından kabul edildi. Faaliyete geçtirilecek olan bu proje ile Koçarlı Eğitimde çığır açacak.


GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) Güney Ege Bölge Planı vizyonu çerçevesinde bölgemizdeki kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla başlatılan 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kasım-Aralık döneminde yapılan 42 adet başvurunun değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, teknik destek almaya hak kazanan projeler belirlendi.


42 PROJEDEN 29 PROJE BAŞARILI BULUNDU


GEKA Teknik Destek Programına Kasım-Aralık döneminde yapılan 42 adet başvurudan 29’u başarılı bulunurken, kabul gören projeler biri ise Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan TR32/17/TD/0136 referans numaralı  “Okullarda Stem’li Günler” projesi oldu.


PROJE İMZALANDI


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Okullarda Stem’li günler” isimli proje GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) Teknik Destek Programı tarafından kabul edilmesinin ardından imzalar atıldı.


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Güney Ege Kalkınma Ajansında düzenlenen imza törenine katılarak hazırlanan “Okullarda Stem’li günler” isimli projeyi GEKA yetkilileriyle karşılıklı olarak imzaladılar.


Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, proje hakkında yaptığı açıklamada, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) ya göndermiş olduğumuz STEM Projemiz kabul edildi diyerek “'Okullar da STEM li Günler' projemizi GEKA da imzaladık. İlçemize, Öğretmen ve öğrencilerimiz hayırlı olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


STEM PROJESİ NEDİR?


Milli Eğitim Bakanlığı, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ‘STEM’ eğitim modelini Türkiye’ye getirmek için geçtiğimiz yıllarda kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. Başta ABD olmak üzere Almanya, Japonya, Çin gibi pek çok ülkede uygulanan ve sorgulayan, araştıran ve üreten nesiller yetiştirmeyi hedef alan “STEM” eğitim sisteminin Türkiye’de uygulanması için harekete geçilmiş ve kısa zamanda Türkiye’de tanıtılarak uygulanmaya başlanmıştı.


Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİ- TEK) hazırladığı raporda, STEM modelinin anaokulundan üniversiteye kadar verilmesiyle sorgulayan, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilebileceği belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda STEM’in tüm dünya ülkeleri için bir zorunluluk haline geldiği belirtilirken, “Öğretmenlerin rolü öğrencilere fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde sadece teorik bilgileri vermek değil, öğrencileri üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır. Bunu yaparken de öğrencinin hata yapmaktan korkmamasını sağlayacak ortamlar sağlanması önemlidir” denildiği açıklanmıştı.


STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.


PROJE EKİBİNDEN BİLGİ ALDILAR


“Okullarda Stem’li günler” projesinin yanı sıra daha birçok proje ile Eğitime katkı sunan Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje ekibi, yaptıkları çalışmaları gerçekleşen bir toplantı ile Koçarlı İlçe Milli Eğitim Ömer Dirik ve Şube Müdürü Osman Arıkoğlu’na sundular.


Proje Ekibinden Birinci Eğitim Öğretim Yılında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi alan Koçarlı İlçe Milli Eğitim Ömer Dirik “Proje Ekibimiz 2017 – 2018 Eğitim öğretim yılının  ilk döneminde 2 GEKA, 10 K1 Avrupa Birliği, 6 Ulusal, 15 Uluslararası E-tiwinnig, 1 Gençlik Avrupa Birliği, 11 TÜBİTAK 4006, 20 STEM ve 3 Sosyal - Kültürel proje yapmıştır. Koçarlı Eğitimi adına Proje Ekibimize çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Cemal YILDIRIM


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.