“Koçarlı için hayallerim var, bugüne kadar inanmadığım hiçbir işi yapmadım”

GÜNCEL Haber Girişi : 17 Nisan 2023 08:56
“Koçarlı için hayallerim var, bugüne kadar inanmadığım hiçbir işi yapmadım”

Koçarlı’nın genç ve sevilen iş insanlarından Özgür Arıcı, ortaya koyduğu kaliteli hizmet anlayışıyla sigortacılık ve araç kiralama sektöründe kısa sürede başarıya ulaştı.

Tıkla

 

İş hayatındaki başarısının yanı sıra, hayırsever kişiliğiyle de adından sıklıkla söz ettiren Arıcı, CHP’den siyasete atıldı. Bugüne kadar edindiği bilgi ve tecrübeyi, partinin hizmetine sunan Arıcı, “Koçarlı için hayallerim var, bugüne kadar inanmadığım hiçbir işi yapmadım” diyerek iddiasını ortaya koyuyor. Cana yakın kişiliği ve samimi davranışlarıyla dikkat çeken Arıcı, kendisine yönettiğimiz soruları, içtenlikle cevapladı.

 

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

 

1981 yılında Koçarlı’nın Bıyıklı Mahallesi’nde doğdum. Köy yerinde herkes lakaplarıyla bilindiği için rahmetli Ali çavuşun torunu maliyeci İbo’nun oğluyum. Annem ve babam devlet memuru olduğu için ben Aydın’da okudum ve büyüdüm. Evliyim ve biri erkek olmak üzere 3 evlat sahibiyim.

 

SİGORTACILIK VE ARAÇ KİRALAMA İŞİ YAPTIĞINIZI VE MESLEK ÖRGÜTLERİNDE GÖREVLER ALDIĞINIZI BİLİYORUZ. BİRAZ, BUNLARDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

 

1997 yılında okurken çalışmaya başladım. 2001 yılında askerden geldikten sonra Yağmur Sigorta şirketini kurdum. Tek başıma başladığım bu şirkette, şu an 15 yol arkadaşıma istihdam sağlıyorum. Yağmur Sigorta olarak, ürettiğimiz hizmetle son 13 yıldır Aydın il birincisiyiz. İl birinciliğimizi korumakla kalmayıp, 2015 yılında Ege Bölgesi’nde en çok üretim yapan şirket olmayı başardık.

 

Yağmur Sigorta dışında 2015 yılında ARC Otomotiv Özgür Arıcı şirketini kurdum. Şirketimizde 120 adet araç ile kurum ve şirketlere uzun süre kiralama hizmeti vermekteyiz. 2021 yılında Aydın Sigorta Acenteleri Derneği’nin (AYSİAD) başkanı olarak seçildim. Hala başkanlık görevini yürütmekteyim. 2022 yılında Aydın Ticaret Odası’nda meclis üyeliğine seçildim ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nde Ankara delegesi olarak aktif görev yapmaktayım.

 

HAYIRSEVER KİŞİLİĞİNİZLE TANINIYORSUNUZ, NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ?

 

AYSİAD başkanı olarak 2022-2023 eğitim öğretim döneminde dernek üyelerimizle yapmış olduğum kampanya çevresinde, Aydın merkez ve ilçelerinde toplam 40 okulu ziyaret ederek, ‘hiçbir çocuk eğitimsiz kalmasın’ diyerek öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladık. Bunu da her sene büyüterek yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca sporu çok seviyorum, futbola da ayrı bir ilgim var ve iyi bir taraftarımdır. Koçarlı’da Şenköyspor’a sponsor oldum. Oradaki çocukları ve gençleri çok seviyorum.

 

Şenköyspor Kulübü bana geldiklerinde sadece şu ifadeleri kullandılar; ‘Biz Koçarlı’daki tüm gençler olarak, bir kulüp kurduk ve çocukları kötü alışkanlıklarından kurtarıp spora teşvik edeceğiz. Yanımızda yer alıp, bize destek verir misiniz?’ dediler. Ben de ‘hep beraberiz’ yanıtını verdim. Ben o çocukların gözlerinde görüyorum başarıyı. Tüm gençlerin de aynı başarıyı yakalamasını istiyorum. Elimden geldiği kadar tüm kulüplerimizin yanında olacağım.

 

NEDEN CHP’DEN SİYASETE ATILDINIZ VE PARTİDE NASIL KARŞILANDINIZ?

 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyorum. Atatürk ile ilgili tüm kitapları okudum, çocuklarımı da Atatürkçü olarak yetiştiriyorum. İyi bir Atatürkçüyüm bunun için CHP’ye üye oldum. Koçarlı CHP’de sıcak bir ortam var. İlçe Başkanımız Hasan Akın, Kadın Kolları Başkanı Secem Kaplan ve tüm partililerimizle birlikte Koçarlı için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra da CHP Koçarlı Örgütü olarak hemşehrilerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. 

 

KOÇARLI İÇİN HAYALLERİNİZ NEDİR?

 

Koçarlı’yla ilgili birçok değil, çok çok hayallerim var. İlçemizin herhangi bir spor kulübünün Bölgesel Amatör Lig, 3. Lig veya daha üst liglerde görmeyi çok hayal ediyorum. Eğitimde de en üst seviyeye çıkmasını istiyorum. İlçemizdeki her çocuğun mutlaka okula gitmesini, eğitimini tamamladıktan sonra da çok iyi yerlere geldiklerini görmeyi hayal ediyorum.

 

Koçarlı’nın turizm, sanayi, çiftçilik yönünden en üst seviyeye gelmesini hayal ediyorum. Ve size burada anlatmaya yetemeyecek birçok hayalim var ve bunların hepsini gerçekleştireceğimi biliyorum. 42 yaşındayım bugüne kadar inanmadığım hiçbir işi yapmadım. Tüm hayallerimi gerçekleştirdim ve bunları da yapacağımı biliyorum.