Koçarlının girişinin bakımsızlığı ve çöp yığını Koçarlılılar için utanç kaynağı oldu. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürkün, Koçarlının girişini güzelleştirme konusunda yaptığı açıklamaları akıllara getiren manzara Koçarlı halkına isyan ettirdi.
Koçarlının girişinde oluşan çöp ve moloz yığını ile hemen arkasındaki bataklığın Koçarlıya gelenleri karşılaması Koçarlı halkı için utanç kaynağı oldu. Koçarlıya girenleri korkunç manzaranın ve ağır kokunun karşılaması vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Koçarlı girişinin içler acısı durumu, 2 dönemdir Koçarlı Belediye Başkanlığı yapan Mutlu Öztürkün bir süre önce basına yaptığı bir açıklamada söylediklerini hatırlattı. Öztürk,yaptığı açıklamada Koçarlının girişini güzelleştireceğiz. Bir ilçenin girişi o ilçenin tamamını temsil eder. İlçemizin girişi güzel olursa, Koçarlının izlenimi de güzel olur şeklinde konuşmuştu.
VATANDAŞ KOÇARLININ GİRİŞİNE TEPKİLİ
İlçe girişinin, Başkan Öztürkün yaptığı açıklamayla düştüğü tezatlıktan yakınan vatandaş, kendi ilçelerinin girişinden ve oluşturduğu ilk izlenimden ötürü üzülerek utanç duyduğunu belirtti. Sıcak havalarda da çöp yığını ve bataklığın yaydığı ağır kokudan şikayetçi olan Koçarlılılar, bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar Koçarlıya misafirlerini getirirken ilçe girişindeki durumdan dolayı oluşacak ilk izlenimden rahatsız olduklarını ifade ederken Koçarlı gibi bir ilçeye böyle bir girişin yakışmadığını savundu.
MİSAFİRLERİMİZDEN UTANIYORUZ
Koçarlı ilçe girişinden oldukça rahatsız olduğunu belirten bir vatandaş, Dışarıdan ilçemize bir misafirimiz gelirken ilk olarak ilçenin girişiyle karşılaşıyor. Misafiri ilçeden önce ilçenin girişi karşılar. Biz Koçarlımıza misafir çağırmaktan utanıyoruz. Çünkü ilçenin girişi o ilçeyi temsil ediyor. Adnan Menderes gibi önemli bir siyasetçinin çıktığı Koçarlının hak ettiği hizmeti aldığını, hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum zaten. Bir de ilçenin girişinin de belediye yetkilileri tarafından böyle boş verildiğini görmek içimizi sızlatıyor. Koçarlının girişi ihtişamlı olmalı ama bırakın ihtişamı çöpten, molozdan, çöp kokusundan bile geçilmiyor. Buna ne zaman bir çözüm bulunacak bilmiyorum diyerek ilçe girişi konusundaki isyanını dile getirdi.
GELENİ ÇÖP KOKUSU KARŞILIYOR
Yaz mevsimindeki sıcak havalarda ağır çöp kokusunun kendilerini karşıladığından yakınan bir başka vatandaş ise, Biz Koçarlıya girerken ilk dikkatimizi çeken şey Koçarlı tabelasının yanında bulunan çöp dağı oluyor. Bu kötü görüntünün yanı sıra çöpten ve bataklıktan gelen kötü kokudan bahsetmek bile istemiyorum. Hele ki sıcak havalarda bu durum iyice dayanılmaz bir hal alıyor. Bu durum ilçeye yeni gelenlerde de eminim hiç iyi izlenim bırakmıyordur. Yetkililerin bu durumun farkında olmaması mümkün değil. Buna bulunacak, geliştirilecek hiçbir çözüm yok mu? Koçarlımızın hak ettiği girişi, temsili bu değil. Çok güzel, harika bir girişimiz olmasa da en azından normal, düzgün bir ilçe girişimiz olsun isteriz. Koçarlıya girerken bizi çöp yığınının ve çöp kokusunun karşılamamasına bile razıyız artık şeklinde konuştu.
Necmiye KAPTAN