Koçarlı’nın gururu oldu

SPOR Haber Girişi : 17 Nisan 2023 08:55
Koçarlı’nın gururu oldu

Koçarlılı kaleci Haydar Yılmaz, Türkiye’de en uzun süre gol yemeyen kaleci oldu.

Tıkla

 

Vanspor FK forması giyen Koçarlı’lı kaleci Haydar Yılmaz, kalesini tam bin 113 dakika gole kapatarak Türk futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu.

 

Süper Lig tarihinde en uzun süre gol yememe rekoru bir dönem Trabzonspor'un efsane kalecisi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e aitti. Güneş, 1978-79 sezonunda toplam 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek, ulaşılması zor bir rekora imza atarak üst üste 12 maç kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

 

KOÇARLININ GURURU OLDU

 

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Vanspor FK’nın kalesini, 39 yaşındaki Aydınlı kaleci Haydar Yılmaz koruyor. Koçarlı’nın Sobuca Mahallesi’nden olan tecrübeli kaleci Haydar Yılmaz, Türkiye’de yeni rekorun sahibi oldu. Süper Lig deneyimi de bulunan tecrübeli eldiven, hafta sonu Ankara Demirspor karşısında takımının kalesini korudu.

 

2-2 eşitlikle sona eren bu karşılaşmada Türkiye rekoru da kırıldı. Vanspor’un 39 yaşındaki kalecisi Haydar Yılmaz, kalesini tam bin 113 dakika gole kapatarak Türk futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu. Haydar Yılmaz, Ankara Demirspor ile oynanan mücadelede 12 hafta sonra kalesinde gol gördü.

 

Kariyerinde İnegölspor, Gaziosmanpaşa, Tarsus İdman Yurdu, Şanlıurfaspor, Kartalspor, Alanyaspor, Gaziantep FK, Tuzlaspor ve Pendikspor formalarını giyen Haydar Yılmaz, böylelikle Şenol Güneş’in rekorunu kırmış oldu. Futbolculuk döneminde Trabzonspor’un efsaneleri arasında yer alan Şenol Güneş, 1978-1979 sezonunda toplam bin 112 dakika kalesini gole kapatmıştı. Rekorun yeni sahibi olan Haydar Yılmaz, başarısıyla Aydın’ın ve Koçarlı’nın gururu oldu.