Koçarlı'da Keşfedilmemiş Mucize!

YAŞAM Haber Girişi : 16 Haziran 2017 15:10
Koçarlı'da Keşfedilmemiş Mucize!
Keşfedilmemiş mucize olarak bilinen,özellikle çocukların gelişim kaynağı olan,anne sütü haricinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerine sahip olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanan hindi yumurtası Koçarlı pazarında alıcısını bekliyor.
Tavuk yumurtasına göre biraz daha büyük olan ve sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtilen hindi yumurtası, Koçarlı pazarında tanesi 1 liradan satılıyor.

Koçarlı pazarına Çulhalar Mahallesinden gelerek organik kendi üretimi olan yoğurt, kesik, peynir gibi ürünlerinin satışını yapan Gülten Çetin isimli pazarcı aynı zamanda kendisinin ve komşularının beslediği hindilerin yumurtasının da satışını yapıyor.

Tıkla

DOĞAL ŞARTLARDA BESLENİYORLAR

Çulhalar mahallesinde doğal şartlarda beslenen hem kendisinin hem de komşularının hindisinden elde ettiği hindi yumurtlarını pazara getirerek tanesini 1 liradan sattığını söyleyen Gülten Çetin,  "Pazara ilk olarak kendi hindilerimin yumurtasını getiriyordum, daha sonra komşularımda rica etti ve pazarda satışa sunduk. Her hafta belli bir sayıda getirebiliyoruz. Hindilerimiz organik ve doğal olarak besleniyorlar. Bizim ürünlerimizin hepsi organik. Yaklaşık 70 ile 90 gram ağırlığındaki Hindi yumurtası eti kadar lezzetli. Ayrıca sağlık için de birçok faydası bulunuyor. Unutulmamalıdır ki yumurta, anne sütünün haricinde insanın ihtiyacı olan tüm besin değerlerini bulunduran tek besin kaynağıdır" diye konuştu.




HER YERDE BULUNMUYOR

Hindi yumurtası, tavuk yumurtası gibi her yerde bulunan bir yiyecek değildir. Hindi üretiminin yaygın olduğu bölgelerden temin edilebilir ve dengeli beslenmenin bir parçası olabilir.

Hindi yumurtası, yumurta başına 135 kalori içermesiyle hem enerji verir hem de temel besinleri almanızı sağlar. Bu yumurta aynı zamanda doymuş yağ alımınızı da destekler ancak kolesterol oranı yüksek olduğundan aşırıya kaçmadan tüketmelisiniz. Hindi yumurtasını aynı tavuk yumurtası gibi haşlayabilirsiniz, omlet yapabilirsiniz, yahut haşlayıp, salatalarınıza katabilirsiniz.

Hindi yumurtası 10.8 gr protein içerir ki bu da kalori içeriklerinin %32'sine karşılık gelir. Protein minerali bağışıklık sistemini güçlendirir, yeni hücre oluşumunu destekler ve kas kütlesini de artırır.

Hindi yumurtasındaki vitaminler: B9 ve B12, her iki vitamin de kırmızı kan hücrelerinin yapımına, ve sağlıklı oksijen taşınması sürecine yardımcı olur. Hindi yumurtası 56 mikrogram B9 içerir ki, bu oran günlük ihtiyacın %14'üne tekabül eder. 13.4 mikrogram B12 içerir, bu da günlük miktarın %56'sıdır. Düşük B9 seviyeleri doğum kusurlarına neden olabilir. Hindi yumurtasında bulunan B9 vitamini ise fetal gelişimi destekler.




HİNDİ YUMURTASININ FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Birçoğumuzun hayatında hiç tadına bile bakmadığı hindi yumurtasının besin değeri oldukça yüksek. Hindi yumurtasının bu yönüyle anne sütü haricinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerine sahip olduğu biliniyor.

Uzmanlar genellikle yaptıkları araştırmalar ile hindi yumurtasının faydalarını saymakla bitiremiyor. Çocuklarının gelişiminin yanı sıra yumurtanın tavuk etinden daha yüksek besin değerine sahip olduğunu belirten uzmanlar, Ayrıca hindi yumurtasının astım bronşite de iyi geldiği söylrken, yumurtaların rutubet görmeyen ortamda oda sıcaklığında 1 ? 1 buçuk ay saklanabileceği ifade ediliyor.

Ayrıca protein değeri açısından yüksek olan hindi yumurtalarının özellikle gelişim çağındaki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde öneli rol oynadığı belirtiliyor.

Yumurta, kadın sütünün dışında kişinin ihtiyaç duyacağı bütün besin ögelerini içeren bir besin çeşididir. Çoğu esansiyel besin öğesini fazla miktarda barındırması sebebiyle besleyici değeri oldukça yüksek bir besin olarak bilinmektedir. Hindi yumurtası A, D, E, B9, B12 vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca demir, selenyum, kalsiyum, fosfor bakımından da son derece güçlü bir besindir. Bir adet hindi yumurtasında yaklaşık olarak 10 gram protein, 110 mg potasyum, 120 mg sodyum, %9 oranında A vitamini, %8 oranında kalsiyum, %18 oranında ise demir minerali barındırmaktadır.

İşte Hindi Yumurtasının Faydaları:

- Gelişim dönemlerindeki çocukların protein ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır.

- İçerisinde barındırdığı yüksek orandaki protein ve vitaminlerle uzun süre tokluk hissi sağlamaktadır.

-Biyolojik olarak yüksek değeri ile güne zinde başlamaya birebirdir.

- Bu yumurtaların ak kısımları kan şekerini düzenleme ve şeker hastalığı ile mücadelede oldukça faydalıdır.

- Hindi yumurtası kalp ve damar hastalıklarından korunmada oldukça yararlıdır. Ayrıca sindirim ve bağışıklık sistemlerini düzenlemede oldukça yararlıdır.

- Yüksek oranda demir barındırması sebebiyle anemi rahatsızlığına karşı metabolizmayı destekler. Ayrıca barındırdığı A vitamini göz ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.

- Sindirilebilirliği oldukça yüksek bir besin olup, vücut tarafından tamamı kullanılıp proteinlere dönüştürülmektedir.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.