Koçarlıda Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

SAĞLıK Haber Girişi : 09 Temmuz 2021 11:50
Koçarlıda Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

 

Tıkla

 

 

Koçarlı’da 18 yaş üstü vatandaşların covid aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Sağlık ekipleri Aşılama konusunda farkındalığın arttırılması için Mahalle Muhtarlarının da katılımı ile broşürlerle tanıtım ve bilgilendirmeler yapıyor.

 

İlçe Hastanesine müracaat eden vatandaşlar aşılarını randevu almadan yaptırabiliyor.

 

Koronavirüs salgınına karşı başlatılan aşılama çalışmaları başarıyla devam ediyor. 18 yaşından gün almış kişilerin de takvime eklenmesiyle aşılama çalışmaları hız kazandı.

 

Tüm yurtta olduğu gibi Koçarlı’da da aşı seferberliği sürerken, Koçarlı Devlet Hastanesi  vatandaşların aşıya daha kolay ulaşmalarını sağlamak adına ilçede bilgilendirme yaparak İlçe Devlet Hastanesinde randevusuz aşı olabileceklerini söyledi.

 

Yetkililer, Sağlık çalışanları 18 yaş ve üstüne bilgilendirme yaparak, 85 yaş  üstü vatandaşlarımız ile Engelli vatandaşlarımızın da aşılarının evlerinde yapılmaya devam edileceğini bildiriyor .

 

Muhtarlar Derneği Başkanı, Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Zaynık, Orta Mahalle Muhtarı Erkan Sakallı, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Bülent Çavdar ve Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz’ünde katıldığı bilgilendirmede, Aşı çalışmalarının tatilde de devam edeceğini belirten yetkililer, 15-25 Temmuz 2021 tarihlerinde bayramın 1 ve 2 günü hariç İlçe Devlet Hastanesinde ve Mobil aşı ekiplerince evlerde yapılmaya devam edilecek.

 

Aşı sırası ise 18 yaşa kadar indi. Artık aşının koruma kalkanını daha da güçlendirmemek için hiçbir nedenimiz yok. Ücretsiz olarak aşı olma imkânını devletimiz her noktada insanlarımıza sunuyoruz”dedi.