Koçarlıda Öğretmenler Günü Kutlandı

EĞITIM Haber Girişi : 24 Kasım 2017 18:08
Koçarlıda Öğretmenler Günü Kutlandı
Koçarlı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Koçarlı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tıkla

Koçarlı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından okunan İstiklal Marşı'ndan sonra program Koçarlı Belediyesi Düğün Salonunda devam etti.

Koçarlı Belediyesi Düğün Salonundaki program, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmenler günü mesajının okunması ile başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Kıymetli evlatlar yetiştirerek bu yüksek kültür ve yüksek fazilete erişmede dünya birinciliğini tutmada en büyük yük öğretmenlerindir" diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenlik mesleğinden emekli olan öğretmenler adına ise Ali Galip İvren ve göreve yeni başlayan Sultan Yassalan isimli öğretmen konuşma gerçekleştirdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yenim ederken, emekli olan öğretmenlere Kaymakam Fırat Çelik tarafından "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik,  "Sizler Ülkemizin kalkınmasında, gelişmesinde ve modern bir ülke olma hedefinde kutsal bir görev icra ediyorsunuz. Sizler ailelerimizin büyük bir teveccüh ile emanet ettiği çocuklarımızı ve öğrencilerimizi yetiştiriyorsunuz. Bunu yaparken de büyük bir özveri ile gecesini gündüzüne katarak adeta bir nakış gibi işliyorsunuz. Emeğiniz ile birlikte ideallerinizi, hedeflerinizi ve kişiliklerinizi de katıyorsunuz. Bu nedenle öğretmenlik mesleği, geçmişten beri toplumumuzun en önemli ve en kutsal meslekleri arasında yer almaktadır"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Okunan şiirlerin ardından Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Proğramlı Lisesi öğretmenlerinin müzik dinletisi gerçekleşti.

Öğretmenler gününde Kaymakam Fırat Çelik ve Belediye Başkanı Mutlu Öztürk öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

 








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.