CHP Koçarlı Genlik kolları Başkanı Uğur İstek yaptığı yazılı basın açıklamasında iktidara seslenerek KYK borçları silinsindedi.
CHP Koçarlı Genlik kolları Başkanı Uğur İstek yaptığı yazılı basın açıklamasında iktidara seslenerek KYK borçları silinsindedi.
Pandeminin ve salgından kaynaklı ekonominin giderek kötüleştiğini vurgulayan Başkan İstek, Ülkemizde giderek kötüleşen ekonominin esnafıyla, işçisiyle, emeklisiyle, genciyle hepimiz farkındayız. Ne yazık ki ekonomi karnesi kırıklarla dolu olan AKP iktidarı Türkiyeyi yoksulluğa mahkum etmiştir ve etmeye devam etmektedir.
Milletimiz bu kadar büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşurken,emeklilerimiz maaşları yetmediği için hala çalışmak zorunda kalırken,mutfaklarda tencereler kaynamazken ve gençlerimiz üniversitelerini bitirip iş bulamazken AKP iktidarı Türk Milletine hakaret eden Cengiz Holdingin,Kolinin, Limakın, Kalyonun 500 Milyon Liraları aşan vergi borçlarını affediyor.
İktidar yandaşı olan sermaye gruplarını semirtip sırtını sıvazlarken, elektriğe, doğalgaza, gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine zam üstüne zam yaparak Şatafatlı müzikli yemek sofralarının faturasını vatandaşa kesiyor.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi yeni yıl ile birlikte binlerce işsiz üniversite mezunu gencimizin evine KYK borçlarından kaynaklı icra kağıtları geliyor.
Buradan iktidara sesleniyoruz.
Cengiz Holdingin 500 Milyon Lira Vergi borcunu silerken işsizliğe mahkum ettiğiniz milyonlarca gence icra göndermeye utanmadınız mı ? Yüzünüz hiç kızarmadı mı ? Şimdi de güya faiz indirimi ile yapılandırma yapacaklarmışdedi.
5 buçuk Milyon KYK Borçlusu genç olduğunu söyleyen CHP Koçarlı Genlik kolları Başkanı Uğur İstek, açıklamasında şu sözlere yer verdi; Beyefendiler,bu memlekette 5 buçuk Milyon KYK Borçlusu genç var. Aklınızı başınıza devşirin ve Cengizlerin, Kolinlerin Milyonlarca lira vergi borcunu değil, Bu memleketin evlatlarının KYK borcunu silin. KYK mağduru gençler yapılandırma istemiyor, bu gençler KYK Borçları silinsin istiyor.
Madem ki yandaşlarınızın vergi borcunu siliyorsunuz, işsizliğe mahkum ettiğiniz 5 buçuk milyon gencin de borcunu silmek zorundasınız.
Değerli arkadaşlar bir diğer taraftan günlerdir Boğaziçi Üniversitesinde yaşananlara şahit oluyoruz. En kibar tarifiyle bunun adı hukuksuzluktur, demokrasiyi, akademiyi yok saymaktır. Üniversiteler iktidarın babasının çiftliği değildir.
Kayyum Rektörleri, Yandaş Rektörleri kabul etmiyoruz. Buradan, Aydından Boğaziçi Üniversitesindeki öğrenci arkadaşlarımıza ve Demokratik Üniversite diyen tüm hocalarımıza selam gönderiyoruz. Seninleyiz, Yanındayız Boğaziçi
iktidarın bedelli askerlik kanunundan yaralanan bir kişiden böyle bir açıklama pek olmamış sanki