Marka İlçe Koçarlı, kokudan geçilmiyor

GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ağustos 2022 10:02
Marka İlçe Koçarlı, kokudan geçilmiyor
Koçarlı merkezden geçen Kocababa deresi lağım kokusundan dolayı, ilçede yaşayan vatandaşlar için ciddi bir rahatsızlık konusu haline geldi.

Koçarlı’da DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nce ıslah edilen Kocababa Deresi, traverten taşlar ile kaplanmıştı. Alt yapının olmaması nedeniyle evlerden Kocababa deresine boşaltılan lağım suları kokuya neden oldu.

Tıkla

 

Derede ciddi bir kokunun olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Derenin içinde bazı yerlerinde çöpler var. Bu kirliliğe bir de atık sularla kirlenmesi eklenince, insan sağlığını tehdit eder bir hale geliyor. Kocababa Deresine lağım salmaları özellikle dere kenarında bulunan evler için durulamaz bir hal aldı”dediler.

 

Koçarlı ilçe merkezinden geçen özellikle Atatürk İlkokulu, kapalı spor salonu ve Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı lisesi güzergahında oturan vatandaşlar,  Kocababa Deresine akıtılan lağım sularının biran önce önlenmesini istediler.

 

ISLAH ÇALIŞMASI YAPILINCA SEVİNMİŞTİK

 

Dereye gösteriş amaçlı milyonlarca lira harcama yapıldığını söyleyen vatandaşlar, “Dere ıslahı yapılınca kokudan kurtulacağız diye sevinmiştik. Fakat dere ıslahından sonra durum yine aynı. Dereye evlerden, lağım boşaltıyorlar.

 

Bazen öyle bir koku oluyor ki biz balkonlarımızda oturamıyoruz, yolda yürüyemiyoruz kokudan. Buradaki kahveye bile oturulmuyor, leş gibi kokuyor. Bu derenin ıslahına milyonlarca lira harcandı. Ama sonuç yine aynı, kokudan duramıyoruz”dediler.