Meclis toplantısında kredi istifası

SİYASET Haber Girişi : 25 Eylül 2017 15:17
Meclis toplantısında kredi istifası
Koçarlı Belediyesi Olağan Üstü yapılan Meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi istifa etti.
Koçarlı Belediye Meclisi, İlçede yapılacak olan hizmetlerde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 19 milyon lira kredi kullanılması ve bu kapsamda Koçarlı Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesini kabul etti. 

Belediye Başkanı Öztürk geçtiğimiz günlerde yaşadığı trafik kazası nedeni ile toplantıya tekerlekli sandalye ile geldi. 

Olağan Üstü Meclis toplantısında tek madde ile gündeme gelen 19 milyon kredi kullanılması maddesi ile ilgili olarak CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Beğdede, Hatice Maraş ve Ak Partili Meclis üyeleri tepki gösterdi.

19 milyon lira kredinin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi İbrahim Beğdede, "Koçarlının geleceğini düşündüğüm için kredi kullanılmasına karşı çıktım. Bu nedenle CHP Meclis Üyeliğime son vererek CHP'den istifa ediyorum" dedi.  

Oy çokluğu ile tartışmalara rağmen İller Bankası'ndan 19 milyon lira kredi kullanılmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi.

Başkan Öztürk, istifayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada " istifanın partiyi ilgilendirdiğini söyleyerek burası Belediye Meclisi" dedi.

Kredi kullanılmasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mutlu Öztürk "Geçtiğimiz ay Büyükşehir meclisinde de böyle bir gündem vardı. Biz Koçarlı ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak hizmet yapmak için oy aldık. Bizler iş yapmalıyız. Bizim geldiğimizde 12 ? 13 milyon hatta daha yüksek bir rakam bir borçla Koçarlı Belediyesini devraldık. Ama hiçbir yerde ağlamadık, sızlamadık, borçlandık. Ne gerekiyorsa vatandaşımız için yaptık. Bugün personelimizde buradadır, personel bütçelerimizi de bugüne kadar dört dörtlük ödeyen belediye bizizdir. Sahaya çıktığımız zamanda bizim esnafa dahi borcumuz yoktur. Belediye hizmet yapma yeridir. Buradaki meclis üyelerim ve ben Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak biz Koçarlı ve hizmet sevdalısıyız. O yüzden bu krediyi çekip vatandaşımıza daha rahat, daha huzurlu bir ortamda ve daha güzel bir ilçede yaşaması için her şeyi yapmaya hazırız"dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliğinden istifa ettiklerini ve bağımsız olarak meclis üyeliklerini devam ettireceklerini açıklaması sonrası ise Başkan Öztürk, "O istifalar partiyi ilgilendirir, burası Belediye meclisi" dedi.


Olağan Üstü Meclis toplantısına CHP'li Meclis Üyesi Gülşah Aydın Verim ve MHP'li Meclis Üyesi Metin Aksoy mazeretli olarak katılmadı.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.