Meclis toplantısında kredi tartışması"Belediye personeli zarar görecek"

SİYASET Haber Girişi : 01 Aralık 2017 21:22
Meclis toplantısında kredi tartışması
Koçarlı Belediyesinin Aralık ayı Meclis toplantısında kredi tartışması yaşandı. Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün katılmadığı meclis toplantısında Başkan vekili Süreyya Çıblak Başkanlık yaptı.
Koçarlı Belediyesinin Aralık ayı Meclis toplantısında kredi tartışması yaşandı. Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün katılmadığı meclis toplantısında Başkan vekili Süreyya Çıblak Başkanlık yaptı. 
5 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında Ak Parti Meclis Üyelerinin verdiği önerge damga vurdu.  İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Müfettişlerin raporlarının okunmasını ön gören önergenin CHP'li Meclis üyeleri tarafından ret  edilerek bir daha ki Meclis toplantısında açıklanacağı belirtildi.
CHP ve Ak Parti Meclis üyeleri arasında kısa  bir gerginliğin yaşandığı meclis toplantısında ikinci bir önerge veren Ak Parti Meclis üyeleri önergelerinde, "Geçtiğimiz  günlerde Meclis gündemine getirilen 19 Milyon kredi başvurusunun müfettişlerin denetimi sonrası Belediyenin ve personelinizin sıkıntı yaşamaması için 19 milyon kredinin iptalinin yeniden oylanmasını talep ediyoruz" sözlerine yer verdiler.  
Kredinin ret edilmesi ile ilgili önergenin  CHP'li meclis üyeleri  tarafından reddedilmesinin ardından  gerginliğin yaşandığı toplantıda, Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Demir, "Belediyede müfettişler var. Bu ihale yüzünden burada Belediye personeli zarar görecek. Bu kredi yüzünden kişiler işten atıldı, görev yerleri değişti. Yazık günahtır. Belediye Meclis üyesi olabiliriz ama biraz vicdanımızı ön plana çıkarmamız lazım. Yanlış yapıyorsunuz" dedi.
Belediye Meclis Başkan vekili Süreyya Çıblak, "Belediye personelimiz zarar görecek olsa biz bu ihaleyi yapmazdık. Biz personelimizi düşünüyoruz" dedi.
Tartışmaların ardından Belediye Meclisi 5 Ocak 2018 Cuma günü toplanma kararı aldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.